autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Pui îmbãtat cu bere si cartofii noi înveliti în bacon la cuptor

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 18 iunie 2010

Ingrediente
1 pui tãiat în bucãti, 200-300 gr. ciuperci proaspete, 1 ceapã, 1 ardei iute mic, proaspãt, 4 cãtei de usturoi pisati sau tocati, 1-2 pahare de bere, 2 linguri pastã pt. pui, rosii cherry, cartofii noi medii, bacon felii, scobitori sau atã, Condimente:rozmarin, busuioc, sare ,piper mãcinat si boabe, curcuma, cimbru..., foi de dafin, 5-6 linguri ulei, sucul de la 1 portocalã optional

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Puiul se cond. cu sucul de portocalã, sare,ulei piper,curcuma,usturoi,cimbru,busuioc...si pasta pt. pui.Pasta pt. pui, contine :usturoi,ardei, sare, vin si ardei iute tocat, se poate face si acasã si pãstra la rece.De data asta m-am grãbit, dar este recomandat ca puiul sã stea la rece in marinatã aprox.3 ore.
Se pune in tavã, deasupra se pune ceapa tãiatã gros,ardeiul iute feliute,berea si rosiile.
Se pune folie de aluminiu si se dã la copt.
Cartofii se fierb in apã cu sare si foi de dafin.
Se decojesc, si se invelesc cu baconul felii.
Se prind cu scobitori sau atã de bucãtãrie.
Cartofii si ciupercile tãiate in douã se pun in tava cu pui,se pune iar folia. Cu 10 min. inainte de a fi gata, se ia folia si se lasã sã se rumeneascã.
Am servit cu salatã de rosii, si un pahar de bere:))
Poftã bunã
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui îmbãtat cu bere si cartofii noi înveliti în bacon la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pulpe cu sos

Pulpe cu sos

Faci un sos din mustar, condimente, ulei de masline,prin care treci pulpele.Le rumenesti in ulei

3 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Foarte buna reteta-a iesit minunat.Poci sa lesi puiul si o noapte in marinada caci prinde toate gusturile.Si eu fac asa il las o noapte in frigider si a doua zi il pun la cuptor. Carnea lui este mai moale si iese mai gustos.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Un adevarat festin...*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Delicios puiul tau imbatat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Foarte fin si aromat!*****

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Apetisant - se salveaza -merci !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Arata tare bine,iar puiul cu bere este foarte bun.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Vã multumesc:)) Monica, curcuma sau sofranul indian eu îl pun mai mult pt. culoare, dacã as pune caril(curry) ar fi si culoare dar si gust. Pasta pt. pui aici este peste tot si costã cam 0,70 de centi borcanul, dar si eu fac acasã când am timp.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Foarte bine arata!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Arata super bine si imi place ideea cu cartofii in bacon,felicitari pentru reteta!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Arata super bine,gustos si aromat...

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Ce delicios arata!!!

    • Fara foto

      monica , 18 iunie 2010

      unde gasesc curcuma...dar cred ca se poate si fara...la fel si pasta pt pui,dar improvizez eu ceva...am citit...am salivat....sigur e mai mult decat bun...voi incerca cat de curand...dar nu stiu

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Grozav puiul tau!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 pui tãiat în bucãti
  • 200-300 gr. ciuperci proaspete
  • 1 ceapã
  • 1 ardei iute mic
  • proaspãt
  • 4 cãtei de usturoi pisati sau tocati
  • 1-2 pahare de bere
  • 2 linguri pastã pt. pui
  • rosii cherry
  • cartofii noi medii
  • bacon felii
  • scobitori sau atã
  • Condimente:rozmarin
  • busuioc
  • sare ,piper mãcinat si boabe
  • curcuma
  • cimbru...
  • foi de dafin
  • 5-6 linguri ulei
  • sucul de la 1 portocalã optional

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta-a iesit minunat.Poci sa lesi puiul si o noapte in marinada caci prinde toate gusturile.Si eu fac asa il las o noapte in frigider si a doua zi il pun la cuptor. Carnea lui este mai moale si iese mai gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Porc cu castraveti