Pui soldat cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui soldat cu legume

Ingrediente

  • 1 pui de - 1 kg;
  • 3 cartofi;
  • 1 morcov mare;
  • 3 dovlecei;
  • 1 ardei gras galben si 1/2 rosu;
  • 2 cuburi pui Knorr;
  • o lingurita boia;
  • o lingurita salvie;
  • 2 linguri ulei;
  • 100 ml apa;
  • folie de aluminiu.

Mod de preparare

Se spala bine puiul si se lasa un pic la scurs. Intre timp, se pregateste tava (eu am una din inox rotunda), trebuie sa fie destul de mare. Se pun in tava 2 linguri ulei, se adauga lingurita de boia si cea de salvie si se sfarama bucatele cele doua cubulete Knorr. Se amesteca bine toate intr-un coltisor din tava pana se face o pasta omogena, dupa care se unge bine puiul cu pasta si pe interior si pe exterior, se pune in tava pe "rastel" (adica suportul din inox), se taie rondele morcovul iar cartofii in sferturi si se pun pe langa pui. Se pune apa, partea de sus a puiului se acopera cu folie de aluminiu si se da tava la cuptor pentru jumatate de ora.

Dupa aceea se adauga in tava dovleceii si ardeii taiati cubulete, se muta folia de pe pui pe legume (puteti s-o rupeti in 2-3 bucati) si se mai lasa la cuptor jumatate de ora. Dupa acest timp, se ia folia de pe legume si se muta inapoi pe partea de sus a puiului si se mai lasa 20-30 min, in functie de cat de crocant vreti puiul.

Merge foarte bine cu muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise