autor:

Ady

» » Fripturi

Pui Tandoori (ca la mama lui acasa, in India de Nord)

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Ingrediente
(Acest preparat specific bucatariei Indiei de Nord se prepara in cuptoare speciale Tandoori - de unde si denumirea, incinte care ating temperatura de 300 grade. Cuptoarele noastre clasice nu pot fi incalzite la acest grad, dar, merita sa incercati), , 1 pui intreg (mai marisor - 1,5 kg), 2 lingurite garam masala (gasesti reteta pe acest site), zeama proaspata de lamaie, putin otet de vin alb, 300 g iaurt gras, sare, ardei iute rosu maruntit, ulei de floarea soarelui

Dificultate: Medie Timp: 12h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Taiem puiul in 4-6 portii, crestam si stropim cu zeama de lamaie si otet. Lasam sa se intrepatrunda la rece, pentru cel putin 30 de minute. Intre timp, din iaurt, ulei, garam masala, ardeiul iute si sare preparam un sos consistent. Asezam bucatile de pui intr-un vas inalt, turnam sosul de iaurt peste, amestecam bine si lasam acoperit sa se marineze 12-24 ore la frigider.



Preparare:

Incingem cuptorul la foc puternic. Luam o tava, o acoperim cu folie de aluminiu, o stropim din belsug cu ulei si asezam bucatile de carne, peste care turnam marinada de iaurt. Lasam la cuptor pentru circa 30 de minute, intorcand din cand in cand puiul. Stingem focul si mai lasam 5 minute sa devina crocanta carnea. Servim cu pilaf de orez sau paine Naan.



Sfat: daca nu ai garam masala pregatita, o poti inlocui cu 1 lingurita curry, 1 lingurita chimion macinat, putin praf de scortisoara si cuisoare, boia iute si ceva mustar picant.



Sugestie: carnea de pui poate fi inlocuita si cu file de peste alb (crap, somn, ton), dar in nici un caz cu carne de miel, vita sau manzat!



Recomandare: daca nu ai timp sa pregatesti paine Naan, poti apela si la lipii cumparate din magazinele de specialitate, dar, inainte de servire, incalzeste-le cateva minute in cuptorul incins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tandoori (ca la mama lui acasa, in India de Nord)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de pui la cuptor

Friptura de pui la cuptor

Pulpele se spala, se inaltura grasimea vizibila. Se ung cu putin ulei, sare, piper si boia iute.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata; Puneti vinul

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

    Felicitari pentru reteta ! E minunata puiul acesta.... Am incercat si eu sa-l fac dar....dupa posibilitatile noastre, in cuptor.

Dificultate

Medie

Timp

12h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • (Acest preparat specific bucatariei Indiei de Nord se prepara in cuptoare speciale Tandoori - de unde si denumirea
  • incinte care ating temperatura de 300 grade. Cuptoarele noastre clasice nu pot fi incalzite la acest grad
  • dar
  • merita sa incercati)
  • 1 pui intreg (mai marisor - 1,5 kg)
  • 2 lingurite garam masala (gasesti reteta pe acest site)
  • zeama proaspata de lamaie
  • putin otet de vin alb
  • 300 g iaurt gras
  • sare
  • ardei iute rosu maruntit
  • ulei de floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Felicitari pentru reteta ! E minunata puiul acesta.... Am incercat si eu sa-l fac dar....dupa posibilitatile noastre, in cuptor.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Fripturica de pui cu cartofi aromati