autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2009

Ingrediente
1 pulpa superioara de curcan (aproximativ 1 kg), 2 cepe, 2 morcovi, 1 pastarnac, 5-6 cartofi mai mari, 5-6 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 7-8 rosii mici, 2 ardei peperoni, unt cat o nuca, 50 ml ulei, 2 lingurite zahar, 100 ml lapte, sare, piper, cimbru, paprika

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

14 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, se adauga legumele intregi, spalate si curatate, o lingurita de zahar si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac 45 minute.

Se scoate pulpa pe o farfurie si se condimenteaza cu sare, piper, paprika si cimbru, se asezoneaza cu feliute de usturoi, de peperoni si 2 linguri de ulei.

Cartofii curatati si taiati bucati se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu o ligurita de zahar, 25 minute la foc mic. Se scurge zeama, puneti untul peste ei, laptele clocotit cu putina sare si frecati cu un tel sau cu mixerul. Daca mai e nevoie, adaugati putina zeama in care au fiert cartofii.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul ramas, caliti rosiile taiate bucati si cateva intregi, ardeiul peperoni tocat marunt, felii de usturoi, verdeata tocata si putina zeama in care a fiert carnea.

Portionati pulpa de curcan si aranjati pe farfurii bucatile de carne, pireul si deasupra adaugati cateva linguri de sos natur, decorati cu feliute de usturoi si patrunjel verde.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
GULAS DIN CARNE DE MANZAT

GULAS DIN CARNE DE MANZAT

Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea de manzat taiata cubulete

15 voturi    11 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Carnea spalata si transata o uscam cu servetele de hartie , apoi o condimentam si o lasam asa 15

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Militaru Victor , 25 octombrie 2014

    foarte buna merita sa faceti pofta buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Gigi Dobre , 31 august 2014

    Ammmmmmmmmmmmmmmmmmm

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Arata foarte bine si e si gustos acest preparat1

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc mult, Lenuta. Sper sa ma ajute si la concurs. :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Foarte frumos, Doina. Admir faptul ca ai multe poze si spre deosebire de alte gospodine care incarca o gramada de poze dintre care doar cateva sunt diferite, celelete sunt dubluri, la tine nu se repeta niciodata niciuna. felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult. Si e foarte gustos.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Ca bine mai arata...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Foarte bine arata..............felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Ma bucur ca va place. Multumesc.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      O friptura usoara si gustoasa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Foarte bun, felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Mmmm, ce bun!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan (aproximativ 1 kg)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 5-6 cartofi mai mari
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 7-8 rosii mici
  • 2 ardei peperoni
  • unt cat o nuca
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie