Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma, se adauga legumele intregi, spalate si curatate, o lingurita de zahar si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac 45 minute.
Se scoate pulpa pe o farfurie si se condimenteaza cu sare, piper, paprika si cimbru, se asezoneaza cu feliute de usturoi, de peperoni si 2 linguri de ulei.
Cartofii curatati si taiati bucati se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu o ligurita de zahar, 25 minute la foc mic. Se scurge zeama, puneti untul peste ei, laptele clocotit cu putina sare si frecati cu un tel sau cu mixerul. Daca mai e nevoie, adaugati putina zeama in care au fiert cartofii.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul ramas, caliti rosiile taiate bucati si cateva intregi, ardeiul peperoni tocat marunt, felii de usturoi, verdeata tocata si putina zeama in care a fiert carnea.
Portionati pulpa de curcan si aranjati pe farfurii bucatile de carne, pireul si deasupra adaugati cateva linguri de sos natur, decorati cu feliute de usturoi si patrunjel verde.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii