autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa

Autor: gabi T (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabi T (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
PENTRU PULPA CURCAN:, O pulpa de curcan( aprox1,5 kg), o capatana usturoi, 100 ml ulei de masline, 1 kg cartofi, doi morcovi, sare, piper,, PENTRU DULCEATA(GEM) DE CEAPA:, Trei cepe rosii, mari, un pahar cu vin rosu(250ml), ulei masline(150ml), 100 gr zahar, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pulpa de curcan este pregatita in prealabil cu cateva ore inainte. Eu am pus-o de cu seara. Se toaca marunt usturoiul, se adauga sare, piper, putin vin alb, ulei de masline si se unge pulpa de curcan cu acest amestec. Se lasa sa-si traga aromele.
Se curata cartofii, se taie cuburi mari sau in doua, se taie morcovii rondele mai grosier. Pulpa de curcan se prajeste pret de cate trei minute pe o parte si pe cealalta intr-o tigaie in putin ulei de masline pana prinde o crusta aurie.
Se aseaza in tava unsa cu putin unt sau ulei, se adauga cartofii de jur imprejur, cateva fire de rozmarin, se rastoarna si restul de condiment si zeama ramasa de la marinare. Se acopere tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul incins timp de 40-45 minute. Dupa 45 minute se ia folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca 15-20 minute, pana se rumeneste carnea frumos. Se mai stropeste carnea din cand in cand cu zeama din tava...
PENTRU DULCEATA DE CEAPA:
Ceapa se taie pestisori, se inabusa in putin ulei de masline si apa pana devine translucida. Se adauga zaharul, se amesteca usor pana se observa o pasta de caramel. Se adauga vinul rosu, sare, piper si se lasa sa scada la foc mic, amestecand usor in tigaie.( Eu am stropit si putina zeama de la o jumatate de portocala). Cand are cosistenta unui gem se ia de pe foc si se serveste ca si garnitura sau plus de acritura la fripturila cuptor, gratare sau alte mancaruri.
Pentru un plus de gust si savoare, se poate stropi carnea cu zeama unei portocale...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pasare la cuptor in punga koky

Pasare la cuptor in punga koky

Pasarea se spala se curata de maruntaie dar se lasa intreaga neinpartita.Intr-o farfurie se face

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede,gustoase si simplu de preparat. Curatam,spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam

14 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • PENTRU PULPA CURCAN:
  • O pulpa de curcan( aprox1,5 kg)
  • o capatana usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 kg cartofi
  • doi morcovi
  • sare
  • piper,
  • PENTRU DULCEATA(GEM) DE CEAPA:
  • Trei cepe rosii
  • mari
  • un pahar cu vin rosu(250ml)
  • ulei masline(150ml)
  • 100 gr zahar
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de gabi T
Stiuca umpluta cu chiftelute

Stiuca umpluta cu chiftelute

Se curata stiucile de solzi, se deschid putin pana aproape de burta, si se incearca eviscerarea usor

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Stiuca Umpluta

Stiuca Umpluta

Stiuca se curata de solzi, fara a se spinteca pentru indepartarea maruntaielor. Cea mai dificila

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata se spala si lasa cu tot cu piele. Se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se aseaza

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
HAMBURGHER DIN CARNE DE CURCAN