Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel. Puneti bucata de pulpa de miel in caserola pentru marinare rapida si presarati si cimbrul uscat. Inchideti caserola si rotiti butonul la semnul "inchis". Cuplati furtunul special intre caserola de marinare rapida si aparatul de vidat Food Saver. Invartiti butonul pana la semnul "marinare" si apasati butonul "vidare" al aparatului Food Saver. Acesta isi va face treaba si imediat ce procedeul este gata, rotiti butonul pana la semnul "inchis" si decuplati furtunul special al caserolei de marinare rapida. Puneti caserola la rece pentru 20 minute.
Incingeti cuptorul la 200 grade. Puneti bucata de carne de miel intr-o tava termorezistenta si impanati-o pe ici-colo cu bucatele de rozmarin. Adaugati un strop de apa, cateva linguri de ulei si dati la cuptor pentru 1 1/2 - 2 ore, la foc moderat. La inceput acoperiti tava cu o folie de aluminiu, iar cu 20 minute inainte ca friptura de pulpa de miel cu rozmarin sa fie gata, frageda, scoateti folia de aluminiu si apoi stropiti carnea cu zeama din tava. Repetati operatiunea de cateva ori.
Intr-o cratita incapatoare fierbeti usor orezul cu bob colosal in supa de legume pentru putin timp, sa fie usor al dente. Trageti de pe foc si incorporati rapid untul si asezonati cu sare.
Consumati pulpa de miel cu rozmarin stropita cu putina zeama de lamaie alaturi de orez fiert si salata verde.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii