autor:

Alice Ciobanu

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Ingrediente
1 bucata pulpa de miel, aprox. 1 kg, Pentru marinare:, sare de mare, 2 crengute rozmarin, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia de ardei iute, piper proaspat macinat, 100 ml vin alb, Pentru garnitura:, 100 gr arez cu bob colosal, supa de legume, 50 gr unt, salata verde

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel. Puneti bucata de pulpa de miel in caserola pentru marinare rapida si presarati si cimbrul uscat. Inchideti caserola si rotiti butonul la semnul "inchis". Cuplati furtunul special intre caserola de marinare rapida si aparatul de vidat Food Saver. Invartiti butonul pana la semnul "marinare" si apasati butonul "vidare" al aparatului Food Saver. Acesta isi va face treaba si imediat ce procedeul este gata, rotiti butonul pana la semnul "inchis" si decuplati furtunul special al caserolei de marinare rapida. Puneti caserola la rece pentru 20 minute.



Incingeti cuptorul la 200 grade. Puneti bucata de carne de miel intr-o tava termorezistenta si impanati-o pe ici-colo cu bucatele de rozmarin. Adaugati un strop de apa, cateva linguri de ulei si dati la cuptor pentru 1 1/2 - 2 ore, la foc moderat. La inceput acoperiti tava cu o folie de aluminiu, iar cu 20 minute inainte ca friptura de pulpa de miel cu rozmarin sa fie gata, frageda, scoateti folia de aluminiu si apoi stropiti carnea cu zeama din tava. Repetati operatiunea de cateva ori.



Intr-o cratita incapatoare fierbeti usor orezul cu bob colosal in supa de legume pentru putin timp, sa fie usor al dente. Trageti de pe foc si incorporati rapid untul si asezonati cu sare.



Consumati pulpa de miel cu rozmarin stropita cu putina zeama de lamaie alaturi de orez fiert si salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu aluat

Pasca cu aluat

Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc şi se adauga galbenusurile, maiaua pregatită

8 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Cozonac cu aluat foietaj

Cozonac cu aluat foietaj

Mod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul. Intr-un bol se pune drojdia,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de miel
  • aprox. 1 kg
  • Pentru marinare:
  • sare de mare
  • 2 crengute rozmarin
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • piper proaspat macinat
  • 100 ml vin alb
  • Pentru garnitura:
  • 100 gr arez cu bob colosal
  • supa de legume
  • 50 gr unt
  • salata verde

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

12 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta