Ingrediente
1 bucata pulpa de miel, aprox. 1 kg, Pentru marinare:, sare de mare, 2 crengute rozmarin, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia de ardei iute, piper proaspat macinat, 100 ml vin alb, Pentru garnitura:, 100 gr arez cu bob colosal, supa de legume, 50 gr unt, salata verde
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
0 voturi
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la 200 grade. Puneti bucata de carne de miel intr-o tava termorezistenta si impanati-o pe ici-colo cu bucatele de rozmarin. Adaugati un strop de apa, cateva linguri de ulei si dati la cuptor pentru 1 1/2 - 2 ore, la foc moderat. La inceput acoperiti tava cu o folie de aluminiu, iar cu 20 minute inainte ca friptura de pulpa de miel cu rozmarin sa fie gata, frageda, scoateti folia de aluminiu si apoi stropiti carnea cu zeama din tava. Repetati operatiunea de cateva ori.
Intr-o cratita incapatoare fierbeti usor orezul cu bob colosal in supa de legume pentru putin timp, sa fie usor al dente. Trageti de pe foc si incorporati rapid untul si asezonati cu sare.
Consumati pulpa de miel cu rozmarin stropita cu putina zeama de lamaie alaturi de orez fiert si salata verde.