autor:

Iulia Brana_Toth

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 28 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 28 mai 2015

Ingrediente
2 kg pulpa de vita, , ulei, , morcovi, , patrrunjel radacina, , telina, , pastarnac, , ceapa rosie, , praz, , ardei rosu, , ardei verde, , zahar brun, , pasta de rosii, , supa de vita sau esenta de oase, , vin rosu, , ienibahar, , piper, , cardamom, , dafin, , scortisoara, , cuisoare, , ghimbir proaspat, , coaja de lamaie, , coaja de portocala, , sare

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

78 voturi

Mod de preparare

Presupun ca va veti speria initial de numarul ingredientelor. Va rog sa ma credeti, doar numarul lor nu este motiv de ingrijorare! Preparatul este unul simplu totusi, se face aproape singur prin metoda gatirii indelungi in mijlocul mirodeniilor care poate sunt multe dar nicidecum ingrijoratoare pentru un pasionat de gusturi complexe.


Sa purcedem asadar cu pulpa de vita pe care o saram, piperam si-o punem deoparte pana scotocim dupa toate condimentele. Taiem apoi cuburele potrivite morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina, ceapa, prazul si ardeii. Presaram o lingura de zahar brun intr-o tigaie de fonta, larga si cu obraz gros. Lasam sa se caramelizeze un pic fara sa amestecam deloc, adaugam brusc si deodata toata legumaria, scuturam cu putere si ne asiguram ca fiecare cuburel este acoperit cu un pic de zahar brun caramelizat.

Este momentul sa stingem cu un pahar de vin rosu, amestecam abia acum pana cand alcoolul din vin se evapora si ramane doar aroma. Adaugam pasta de rosii precum si supa concentrata de vita, cat sa cuprinda pe treisferturi legumaria, acoperim si trecem la carne. Alta tigaie fierbinte si unsa bine in care prajim iute pulpa pe toate partile.

Alcatuim un bouquet garni din: cardamom, ghimbir, scortisoara, cuisoare, piper si ienibahar. Nu de alta, dar sa nu trebuiasca a cauta prin vas dupa boabe, frunze si trunchi de sortiosoara - mai bine sa fie legate intr-o bucata de tifon, nu?

Acestea fiind facute, trecem la un vas de fonta (sau de pamant ori ceramic), cuprinzator si potrivit pentru cuptor. Turnam legumaria la fund, adaugam pulpa fripta superficial, o frunza doua de dafin si bouquet garni. Completam cu supa sau apa...acoperim si-l uitam in cuptor 2-3 ore, depinzand de batranetea bovinei. Nu strica sa controlati o data sau de doua ori, fragezimea si sa intoarceti pulpa pe dos...

Dupa trecerea acestui timp in care aveti voie sa faceti orice, inclusiv sa va caramelizati frunzeturi si sa pregatiti garnitura preferata (orez, fructe, flori comestibile, fasii de castravete sau ridichi, salata....etc), puteti scoate pulpa frageda si suculenta pe un platou fierbinte. Treceti sosul prin sita si-l inspumati cu oleaca de smantana dulce....trai nineaca!

Puneti pe farfurie feliile de carne suculenta imprejmuite de garniturile alese de voi, da-i musai sa puneti din plin sosul blenduit si strecurat, fructe si verdeturi caramelizate. Toate aceste "amanunte" aduc portiei din farfurie un contrast placut de arome si texturi - ca sa nu mai vorbesc despre bogatia si complexitatea acelui sos rezultat al nenumaratelor condimente de frica.

La chestia asta maiestuoasa, chiar va doresc pofta LA GATIT !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Sultanica

Pui Sultanica

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Iulia Brana_Toth

    Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine) , 12 iunie 2015

    Thnak you all my friend over the sea !

  • Fara foto

    Iuliana Toth , 07 iunie 2015

    Multumesc radioaso <3

  • Fara foto

    Iuliana Toth , 07 iunie 2015

    Merci Monique <3

    • Fara foto

      Monica Aldea , 30 mai 2015

      Votat !

    • Fara foto

      Your friends over the see , 30 mai 2015

      This plate is the most beautiful of all! Congrats!

    • Fara foto

      Ilie Violeta , 29 mai 2015

      Excelent !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

78 voturi

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de vita
  • ulei
  • morcovi
  • patrrunjel radacina
  • telina
  • pastarnac
  • ceapa rosie
  • praz
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • zahar brun
  • pasta de rosii
  • supa de vita sau esenta de oase
  • vin rosu
  • ienibahar
  • piper
  • cardamom
  • dafin
  • scortisoara
  • cuisoare
  • ghimbir proaspat
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Iulia Brana_Toth
Puisor la gratar cu legume

Puisor la gratar cu legume

Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si indepartati-o, scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti

18 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Drobusoare "Cuib De Prepelita"

Va servesc cu un drob batranesc - facut dupa vechile canoane ale bucatariei bunicii, cand prajelile

37 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aperitive cu carne
Surf &Turf

Surf &Turf

Cantitatea ingredientelor este pentru o singura portie. Asadar, daca aveti experienta cu melcii

35 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Iulia Brana_Toth (Chef de cuisine)

Thnak you all my friend over the sea !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ardei Umpluti