Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

Ingrediente

  • 2 pulpe anterioare de iepure, cca 250 gr bucată
  • 2 căţei de usturoi
  • 3-4 crenguţe de rozmarin
  • O ceaşcă de măsline negre
  • 1 frunza dafin
  • 400 ml passata de roşii
  • 1 păhărel de vin alb
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper

Mod de preparare

1. Pulpele se curăţa de pielite, se şterg cu un prosop şi se presară cu sare şi piper. Folosiţi o tigaie sau o cratiţă care rezistă şi în cuptor pentru a încinge uleiul de măsline.

2. Căliţi un căţel de usturoi în ulei până îşi eliberează aroma, fără să îl ardeţi, apoi îndepărtaţi-l şi adăugaţi crenguţele de rozmarin, dafinul şi iepurele.

3. Rumeniţi puţin carnea pe ambele părţi, adăugaţi vinul şi lăsaţi alcoolul să se evapore. Adăugaţi şi măslinele şi după 1-2 minute turnaţi passata de roşii. Potriviţi iar de sare şi piper, adăugaţi şi căţelul de usturoi rămas tăiat în felii. Când începe să bolborosească, se dă la cuptor pt 60 de minute, la 150 de grade. Sosul trebuie să scadă bine, să devină gros.

4. Se verifică cu o scobitoare că iepurele este bine pătruns şi carnea iese uşor de pe os.

** Înainte de servire se înlocuieşte rozmarinul din cratiţă cu rozmarin proaspăt. Se potriveşte bine cu mămăliguţa dar şi cu paste sau cartofi natur.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise