autor:

Sisters Kitchen

» » Fripturi

Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
2 pulpe anterioare de iepure, cca 250 gr bucată, 2 căţei de usturoi, 3-4 crenguţe de rozmarin, O ceaşcă de măsline negre, 1 frunza dafin, 400 ml passata de roşii, 1 păhărel de vin alb, 2 linguri ulei de măsline, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Pulpele se curăţa de pielite, se şterg cu un prosop şi se presară cu sare şi piper. Folosiţi o tigaie sau o cratiţă care rezistă şi în cuptor pentru a încinge uleiul de măsline.
2. Căliţi un căţel de usturoi în ulei până îşi eliberează aroma, fără să îl ardeţi, apoi îndepărtaţi-l şi adăugaţi crenguţele de rozmarin, dafinul şi iepurele.
3. Rumeniţi puţin carnea pe ambele părţi, adăugaţi vinul şi lăsaţi alcoolul să se evapore. Adăugaţi şi măslinele şi după 1-2 minute turnaţi passata de roşii. Potriviţi iar de sare şi piper, adăugaţi şi căţelul de usturoi rămas tăiat în felii. Când începe să bolborosească, se dă la cuptor pt 60 de minute, la 150 de grade. Sosul trebuie să scadă bine, să devină gros.
4. Se verifică cu o scobitoare că iepurele este bine pătruns şi carnea iese uşor de pe os.
** Înainte de servire se înlocuieşte rozmarinul din cratiţă cu rozmarin proaspăt. Se potriveşte bine cu mămăliguţa dar şi cu paste sau cartofi natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Peste la steamer by copilou

Peste la steamer by copilou

Se spala morcovi, cartofi si ciupercile, apoi se curata. Morcovi, cartofi si ciupercile se pun in

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Friptura de pui marinata la grill

Friptura de pui marinata la grill

Carnea se curata , se spala, si se introduce in marinata unde va sta cca 30 de minute... Dupa ce

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Popescu Amalia , 02 martie 2014

    Grozava reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe anterioare de iepure
  • cca 250 gr bucată
  • 2 căţei de usturoi
  • 3-4 crenguţe de rozmarin
  • O ceaşcă de măsline negre
  • 1 frunza dafin
  • 400 ml passata de roşii
  • 1 păhărel de vin alb
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Orez cu creveţi

Orez cu creveţi

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de

5 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fara foto

Popescu Amalia

Grozava reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada de gaina