1. Pulpele se curăţa de pielite, se şterg cu un prosop şi se presară cu sare şi piper. Folosiţi o tigaie sau o cratiţă care rezistă şi în cuptor pentru a încinge uleiul de măsline.
2. Căliţi un căţel de usturoi în ulei până îşi eliberează aroma, fără să îl ardeţi, apoi îndepărtaţi-l şi adăugaţi crenguţele de rozmarin, dafinul şi iepurele.
3. Rumeniţi puţin carnea pe ambele părţi, adăugaţi vinul şi lăsaţi alcoolul să se evapore. Adăugaţi şi măslinele şi după 1-2 minute turnaţi passata de roşii. Potriviţi iar de sare şi piper, adăugaţi şi căţelul de usturoi rămas tăiat în felii. Când începe să bolborosească, se dă la cuptor pt 60 de minute, la 150 de grade. Sosul trebuie să scadă bine, să devină gros.
4. Se verifică cu o scobitoare că iepurele este bine pătruns şi carnea iese uşor de pe os.
** Înainte de servire se înlocuieşte rozmarinul din cratiţă cu rozmarin proaspăt. Se potriveşte bine cu mămăliguţa dar şi cu paste sau cartofi natur.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii