autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2016

Ingrediente
Pentru friptura, 20 buc. pulpe de pui inferioare, 6-8 catei de usturoi, 1 lingura zeama de lamaie, ulei de masline, 400 ml vin alb sec, sare, piper proaspat macinat, boabe de piper, o lingurita cimbru uscat, Pentru sote, 1,250 g mazare curatata, 3 morcovi, o legatura marar, unt cat o nuca, sare, piper proaspat macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele.
In acest timp ne ocupam de marinata.
Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare si amestecam.
Adaugam o lingura cu ulei de masline(picatura cu picatura) si amestecam pana cand obtinem o pasta.
Adaugam zeama de lamaie,apoi vinul , piper proaspat macinat ,boabe de piper si cimbrul.
Amestecam bine.
Punem pulpele intr.un vas ,turnam amestecul de mai sus peste ele ,amestecam bine,(prin miscari dreapta/stanga ale vasului in care avem carnea).
Acoperim vasul si il dam la frigider pentru circa 3-4 ore.
In tot acest timp ne putem ocupa de sote.
Mazarea curatata si spalata se pune intr.un vas(cratita) impreuna cu morcovul(curatat,spalat si taiat rondele).Acoperim cu apa rece si adaugam un praf de sare.
Dam la foc.
Cand atat mazarea cat si morcovul sunt fierte acestea se scot intr.o strecuratoare.
Intr.o tigaie se pune untul si se adauga amestecul de mazare cu morcov.Se soteaza.
La final se adauga dupa gust sare si piper.
Se aromatizeaza cu marat taiat fin.
Pulpele marinate se scot din frigider ,se aseaza intr.o tava si se toarna marinata peste ele.
Daca este nevoie putem adauga si putina apa.
Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita.
Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.
Servim calde alaturi de soteul de mazare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica cu carne

Mancarica cu carne

Cartofii se curata se spala si se taie in sferuri, ceapa se toaca marunt si se pune la calit, ardeii

19 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Prepararea garniturii: Intr-o cratita puneti 1 lingura de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru friptura
  • 20 buc. pulpe de pui inferioare
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • 400 ml vin alb sec
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • boabe de piper
  • o lingurita cimbru uscat
  • Pentru sote
  • 1,250 g mazare curatata
  • 3 morcovi
  • o legatura marar
  • unt cat o nuca
  • sare
  • piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu costita afumata