Pulpele se spala se sterg bine de apa aoi se cresteaza cu un cutit. Se condimenteaza bine cu sare, piper, boia sau alte condimente pentru friptura si se dau apoi la rece pina ne facem noi celelalte operatiuni.
Cartofii noi se curata bine apoi se taie fiecare in patru.Ceapa rosie se taie rondele iar usturoiul in feliute subtiri.
Se amesteca ceapa si usturoiul cu cartofii si se pun in vasul roman( dupa ce acesta a stat macar o ora si 1/2 , in apa la inmuiat)peste care punem sare , piper, cimbru si bucatele de unt.
Pulpele le scoatem de la rece , le aranjam peste cartofi , adaugam vinul si presaram deasupra boia si alte bucatele de unt.Deasupra vasului punem folie de aluminiu.
Pulpele pot fi puse si intr-o punga Knorr daca doriti.
Dam la cuptorul dinainte incalzit sa se coaca bine si carnea si cartofii. Dupa aproximativ o ora luam folia pentru ca pulpele sa faca o crusta frumoasa deasupra.
Se presara patrunjel verde peste pulpe si cartofi si se serveste cu salata verde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii