Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline.
Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam bine de tot.
Pulpele taiate in doua le dam prin aceasta marinata si le lasam acoperite, la rece, cat mai multe ceasuri. Ideal ar fi pina a doua zi, dar macar 2-3 ore.
Intre timp indepartam coditele de la leurda si tija de la stevie, apoi le fierbem separat in apa cu sare. Stevia fierbe mai mult timp (15 minute) decat leurda (5 minute).
Stevia bine stoarsa o taiem fasii si o punem in vas alaturi de untul topit deja.
Adaugam si leurda scursa si tocata si amestecam 2-3 minute.
Adaugam amidonul, iaurtul si laptele si amestecam. Potrivim gustul de sare si piper si lasam sa dea cateva clocote pina cand mancarica este gata.
Prajim pulpele pe grilul incins cam 20 de minute pana sunt bine patrunse.
Servim pulpitele alaturi de mancarica de stevie cu leurda. Ai mei au dorit si cativa cartofi copti in cuptor. Un deliciu !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii