Ingrediente
4 pulpe de pui, 2 oua, 150 g faina, sare, piper, morcovi fierti, telina fiarte, mazare fiarta, 90 g unt, 4 linguri pesmet, , Cantitatile de legume le alegeti voi, dupa ce cantitate de piure vreti sa faceti .
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
2 voturi
Mod de preparare
Am pus si mazarea la fiert in apa cu sare.
Cand legumele sunt fierte si carnea aproape fiarta si ea, le-am scos din supa si le-am tinut la cald.
Pulpele le-am condimentat si le-am trecut pe rand prin faina, ouale batute si apoi prin pesmet.
O tava am acoperito cu hartie de copt si am asezat pulpele pe ea.
Cuptorul a fost dinainte incalzit la 200 de grade C , am dat tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute pina s-au rumenit pulpitele, apoi le-am intors pentru 15-20 de minute pe partea cealalta, sa se rumeneasca frumos.
Am luat legumele fierte si am pregatit fiecare piure separat.
Am mixat morcovii cu blenderul de mana vertical, impreuna cu 30 g unt ,pina a iesit o pasta fina si pufoasa.
La fel am procedat, separat, cu telina si apoi cu mazarea.
Gustam piureurile si le asezonam daca mai este cazul.
Servim pulpitele alaturi de cate o portie din fiecare piure.Pe linga faptul ca vor avea o aroma deosebita, piureurile vor arata foarte elegant in farfurie, alaturi de pulpite.
Sa le mancati sanatosi, pofta mare !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/04/pulpite-de-pui-pane-cu-trei-feluri-de.html