Quiche in crusta de cartofi

Timp pregatire
70 minute
Quiche in crusta de cartofi

Ingrediente

  • 2 linguri de unt + unt pentru uns (sau ulei)
  • 500 grame de cartofi cruzi rași
  • 10 ouă mari
  • sare, piper
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mică tocată mărunt
  • 1 ardei roșu tocat mărunt
  • spanac (2 pumni)
  • 6-7 linguri de smântână
  • 115 grame de brânză sărată (eu am folosit telemea)
  • 4 cepe verzi rondele

Mod de preparare

1. Pregătește aparatul Philips Multicooker. Topește puțin unt și cu ajutorul unei pensule tapetează fundul oalei și marginile (cam 5 cm înălțime).

2. Curăță cartofii, dă-i prin răzătoare și stoarce-i foarte bine. Adaugă peste ei sare, piper, cele 2 linguri de unt topit și un ou. Amestecă bine!

3. Tapetează fundul și marginile oalei aparatului cu această compoziție de cartofi și presează bine ca ea să se lipească. Selectează funcția Bake, setează temperatura la 180 de grade și lasă crusta de cartofi la copt pentru 20 de minute.

4. Cât se coace crusta, taie mărunt ceapa, ardeiul și spanacul. Pune o lingură de ulei într-o tigaie și sotează prima dată ceapa pentru 2 minute, apoi adaugă ardeiul (încă 2 minute) și la final spanacul (încă 1 minut). Când e gata, dă amestecul de legume sotate deoparte.

5. Într-un bol amestecă brânza rasă cu smântână, sare și piper. Bate cele 9 ouă rămase și amestecă bine cu brânza. Adaugă apoi și legumele sotate anterior. Omogenizează bine.

6. Verifică crusta de cartofi. Ar trebui să arate cam așa (încă nu e coaptă, e doar închegată cât să țină compoziția la interior).

7. Toarnă compoziția peste crustă (atenție să nu depașești crusta).

8. Taie cepele verzi rondele.

9. …și așează-le peste quiche.

10. Selectează din nou funcția Bake, temperatura de 180 de grade pentru 45-50 de minute. Verifică la final cu scobitoarea dacă e făcut la interior. Dacă mai e necesar, mai poate fi lăsat 5 minute. Scoate oala din cuvă și lasă quiche-ul puțin la răcit.

11. Se scoate cu atenție din oală și se servește. Este excelent atât cald, cât și rece. Enjoy!

Reteta pregatita de Andra, @marvelousgoods.wordpress.com cu aparatul Philips Multicooker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise