autor:

autor
Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 30 iunie 2014

Ingrediente
Blat:, - 250 gr faina alba, - 125 gr unt moale, - 1 ou, - 2-3 lg apa, - 1 praf sare, , Umplutura:, - 4 oua de tara ( o sa vedeti ce culoare frumoasa capata cu oua de tara), - 300 gr smantana, - 2 ciuperci marisoare champignon, - 1 ardei rosu mediu, - 150 gr bacon, - 100 gr cascaval, - 1 cub telemea capra, - 2-3 lg mazare congelata, - sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

21 voturi

Mod de preparare


Intr-un vas, cernem faina, adaugam sarea si untul si oul batut. Incepem sa framantam un aluat, adaugand cate o lingura de apa rece. Cand obtinem un aluat omogen, infasuram in folie alimentara si il dam la rece 20-30 minute.



Intre timp, pregatim umplutura. Curatam si feliem ciupercile. Taiem baconul, cascavalul si telemeaua cubulete. Ardeiul rosu il tocam cubulete. Mazarea o lasam in farfurie sa se dezghete. Dupa ce scoatem aluatul din frigider, il intindem cu sucitorul in strat subtire. Conectam aparatul Multicooker la curent. Deschidem capacul si asezam foaia de aluat, cu atentie. Lasam o margine inalta de vreo doua degete. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc.




Setam din meniu, functia BAKE, temperatura de150 grade si timpul de coacere de 20 minute. Apasam tasta START si inchidem capacul. Mergem si savuram un ceai sau o cafea intre timp. Dupa ce s-a terminat programul de 20 minute, deschidem cu atentie capacul aparatului si asezam ingredientele de umplutura. Batem rapid ouale cu smantana si turnam compozitia peste ingrediente. Asezam cateva feliute de ciuperci deasupra.



Setam din meniu, functia BAKE, temperatura de180 grade si timpul de coacere de 20 minute. Apasam tasta START si inchidem capacul. Dupa ce s-a incheiat si aceasta etapa, apasam tasta STOP. Deschidem capacul si lasam sa se raceasca un pic tarta apoi o scoatem cu atentie pe un platou.



Noi am ras putin cascaval, am portionat-o si am servit cu ketchup. Este pur si simplu grozava, iar aparatul Multicooker si-a indeplinit cu succes misiunea!



Reteta pregatita de Laura, @lauranechita.blogspot.ro cu Philips Multicooker!
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Meniul Saptamanii cu Philips Multicooker
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Puneti intr-un castron untul inmuiat si adaugati faina,ouale,sarea si piperul.Amestecati bine pina

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine (varianta traditionala)

Quiche Lorraine (varianta traditionala)

Quiche Lorraine, una dintre cele mai traditionale retete culinare ale gastronomiei franceze, se prepara

12 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tache D Laurentia , 14 mai 2015

    ;) Arata foarte bine si presupun k-i la fel de gustoasa, dar ...totusi exista un "dar " inainte de-a incepe spalati-va pe maini, iar cand ati terminat de savurat asa bunatate stergeti-va la gurita ! asta asa...k sa fie totul complet ;) sa nu va fie cu suparare !

  • Fara foto

    Laura Nechita , 14 mai 2015

    reteta ramane valabila si pentru coacere in cuptor traditional. :)

  • Fara foto

    Ludmila Elena , 24 aprilie 2015

    :) ...va uitati la imagini si incercati sa faceti reteta...

    • Fara foto

      Micsunica Grigoras , 19 martie 2015

      daa am inteles, mai mult ati explicat cum functioneaza un multicooker !

    • Fara foto

      Ambrozie Stan Victoria , 19 martie 2015

      Crezi ca ne intereseaza ca ai tu asa cuptor sau oale?

    • Fara foto

      Adriana Ion , 18 martie 2015

      pardon am luata pe alta limba ,,,este foarte buna am facuto dar s-a mincat repede si am uitat sa fac pozele ,ce pacat ,a iesit forte bine si a fost foarte buna ,eu am pus mazare proaspata pe care clar am fierto inainte,am pus bacon afumat de casa ,si am inlocuit brinza de capra cu cea de oaie in amestec cu de vaca

    • Fara foto

      Adriana Ion , 18 martie 2015

      es que es buenisima

    • Fara foto

      Maria Borcea , 27 ianuarie 2015

      Au dreptate Carmen si Rodica. Postati reteta si varianta pentru cuptorul cu gaz, sau va este asa de greu?

    • Fara foto

      Stratulat Raluca , 29 octombrie 2014

      Si aluatul a ramas in frigider? Multi probabil presupun ca trebuie pus timpul de coacere ....dar mai sunt si incepatori care se vor intreba pentru ce au framantat aluatul. Eu una nu am vazut sa se mai intample ceva cu el.

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 28 octombrie 2014

      Dragele mele , puteti incalzi cuptorul la 175, maxim 180 de grade. depinde... mai intai fierbeti mazarea . branza de care se gaseste. puteti sa mai adaugati 2 oua si sa bagati 2 cartofei mari, fierti si taiati in cubulete . oule leaga toate ingredientele. daca va place mazarea si aveti un borcanel mic de mazare din conserva, scurgeti f bn de zeama si mai bagati 2 oua . imi vine sa bag mana prin geam si sa o iau de acolo, asa de bn arata !

    • Fara foto

      Felicia Rus , 25 august 2014

      Aici un link pentru elucidare: http://www.culinar.ro/articole/culinar-prin-lume/quiche-lorraine--o-delicatesa-frantuzeasca/202/1862/

    • Fara foto

      Carmen Calin , 24 august 2014

      Nu sare nimeni.Doar cerem reteta obisnuita.De ce te superi?

    • Fara foto

      Daniela Maxim , 24 august 2014

      Nu mai sariti ca arse.....eu am un cuptor cu halogen care a venit cu o carte de retete adaptate la acel cuptor,am o oala Slow cooker care deasemenea are o carte cu retete ptr acea oala......aceasta reteta este ptr acel cuptor dar eu cred ca se poate face in orice cuptor.

    • Fara foto

      Carmen Calin , 24 august 2014

      De ce nu postezi si reteta fara multicooker ,ca nu toti avem?

    • Fara foto

      Iulian Mugur Tobosaru , 24 august 2014

      ma insel eu sau e o reclama la philis multicooker??

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

21 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 250 gr faina alba
  • - 125 gr unt moale
  • - 1 ou
  • - 2-3 lg apa
  • - 1 praf sare
  • Umplutura:
  • - 4 oua de tara ( o sa vedeti ce culoare frumoasa capata cu oua de tara)
  • - 300 gr smantana
  • - 2 ciuperci marisoare champignon
  • - 1 ardei rosu mediu
  • - 150 gr bacon
  • - 100 gr cascaval
  • - 1 cub telemea capra
  • - 2-3 lg mazare congelata
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Meniul Saptamanii cu Philips Multicooker

Sushi vegan cu nucă de cocos, mango şi tofu Sushi vegan cu nucă de cocos, mango şi tofu

Orezul se spală (nu singur, din păcate), până se-nălbeşte apa şi apoi până rămâne curată...ca lacrima. Se

10 voturi    0 comentarii
50 min
Meniul Saptamanii cu Philips Multicooker
Ratatouille vegan Ratatouille vegan

Toate legumele se taie cuburi-cubuleţe, cu latura de un centimentru, se aşază în oala Multicooker-ului, se toarnă peste ele

4 voturi    0 comentarii
40 min
Meniul Saptamanii cu Philips Multicooker