autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
700g rasol alb de manzat, 2 linguri ulei de masline, 100ml vin alb demisec, 3 cepe rosii, 500g cartofi noi, 1 lingura pasta de tomate, sare si piper dupa gust, 3 pahare supa de carne sau apa, 1 foaie dafin, cimbru proaspar cateva frunze, oregano proaspat cateva frunze, ½ lingurita chimen macinat, ½ lingurita sumac(condiment arabesc-optional), 1 capatana usturoi proaspat, 1 lingurita faina de orez, 1 legatura marar proaspat tocat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Carne se curate bine de pielite,se taie in bucati care se pun in vasul roman impreuna cu uleiul,supa,vinul si condimentele.Se acopera vasul si se da la cuptor la 200gC pentru o ora.Se scoate apoi vasul,cu atentie se ridica capacul sa nu va ardeti de la abur,se adauga ceapa taiata julien,cartofii,cateii de usturoi intregi,pasta de tomate amestecata cu faina de orez,apoi se completaza cu supa sau apa,cat sa acopere carnea si cartofii, si se da din nou vasul la cuptor pana ce cartofii sunt facuti.La final se adauga mararul proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 8 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    O bunatate, mai ales ca e facuta in vas roman.

  • mira (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Gustoasa mancare...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Tare bine mai arata...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Excelenta,felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Tare bun trebuie sa fie!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Foarte aromat!!!o bunãtate*****

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Daca un incepator in ale gatitului, ar urma pasii descrisi de reteta ta, si ar incerca sa o faca, sigur i-ar reusi, asa de bine si frumos e explicata, incat ar prinde cu adevarat curaj culinar.

    • maria mihalache , 28 mai 2010

      Silvioara, cat de bine arata.........felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 700g rasol alb de manzat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100ml vin alb demisec
  • 3 cepe rosii
  • 500g cartofi noi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 3 pahare supa de carne sau apa
  • 1 foaie dafin
  • cimbru proaspar cateva frunze
  • oregano proaspat cateva frunze
  • ½ lingurita chimen macinat
  • ½ lingurita sumac(condiment arabesc-optional)
  • 1 capatana usturoi proaspat
  • 1 lingurita faina de orez
  • 1 legatura marar proaspat tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

O bunatate, mai ales ca e facuta in vas roman.

Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocana de pui