autor:

Drac_Picard

» » Mancaruri cu carne

Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

Autor: Drac_Picard (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Drac_Picard (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2016

Ingrediente
Pentru 4 - 6 persoane:, - o rata mare, - 4 gutui, - 3 cepe albe, - 8 cartofi medii, - 2 tije de salvie, cimbru si dafin, - sare, piper, - 1 lamaie sau 1 portocala, - 2 linguri de ulei de masline, - pentru decor : fire de arpagic, flori de arpagic

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

- Puneti un pahar cu apa intr-o tava. Puneti rata in tava, cu o lingura de ulei de masline pe deasupra si o jumatate de gutuie taiata in 4 in interiorul ratei. Deasupra, puneti trei felii de portocale sau de lamaie, sare si piper dupa gust si puneti totul la cuptor la 220 grade, timp de o ora. La fiecare sfert de ora udati cu sos. Dupa o ora puneti langa rata restul de gutui taiate in 4, si deasupra ratei un pic de salvie, cimbru si dafin.. Lasati la cuptor inca o ora la 180 grade.

- In paralel, puneti cepele taiate marunt cu o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati sare. Lasati cepele sa transpire (pana cand devin transpente). Dupa aceea puneti o lingura mare de miere, amestecati, lasati la foc mic.

- Faceti un pireu de cartofi



Montaj : cu forme din inox, depuneti si tasati pireul, acoperiti cu un strat de fondant de ceapa.

La sfarsit desfaceti usor forma. Asezati floarea de arpagic deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Penne cu carne tocata si sos de rosii

Penne cu carne tocata si sos de rosii

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se strecoara, fara a le trece

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute

Vinete umplute

Taiem vinetele pe lung in doua si scoatem miezul pe care il tocam marunt. Jumatatile de vinete le

19 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia , 26 martie 2016

    Sosul, nu vad unde scrie ce fel de sos se folosește?

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 - 6 persoane:
  • - o rata mare
  • - 4 gutui
  • - 3 cepe albe
  • - 8 cartofi medii
  • - 2 tije de salvie
  • cimbru si dafin
  • - sare
  • piper
  • - 1 lamaie sau 1 portocala
  • - 2 linguri de ulei de masline
  • - pentru decor : fire de arpagic
  • flori de arpagic

Raporteaza reteta

Retete
de Drac_Picard
Supa Crema de Urzici cu cartofi

Supa Crema de Urzici cu cartofi

- Puneti la foc mediu oala plina de urzici, cu 4 catei de usturoi taiati si o lingura de ulei -

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Placinta de mere in forma de Trandafir

Placinta de mere in forma de Trandafir

Amestecati ingredientele pentru a obtine un blat (faina, unt, apa, zahar). Taiati blatul in bande

0 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Fara foto

Claudia

Sosul, nu vad unde scrie ce fel de sos se folosește?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tabouleh, Humus si fripturica de pui