autor:

Drac_Picard

» » Mancaruri cu carne

Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

Autor: Drac_Picard (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Drac_Picard (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2016

Ingrediente
Pentru 4 - 6 persoane:, - o rata mare, - 4 gutui, - 3 cepe albe, - 8 cartofi medii, - 2 tije de salvie, cimbru si dafin, - sare, piper, - 1 lamaie sau 1 portocala, - 2 linguri de ulei de masline, - pentru decor : fire de arpagic, flori de arpagic

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

- Puneti un pahar cu apa intr-o tava. Puneti rata in tava, cu o lingura de ulei de masline pe deasupra si o jumatate de gutuie taiata in 4 in interiorul ratei. Deasupra, puneti trei felii de portocale sau de lamaie, sare si piper dupa gust si puneti totul la cuptor la 220 grade, timp de o ora. La fiecare sfert de ora udati cu sos. Dupa o ora puneti langa rata restul de gutui taiate in 4, si deasupra ratei un pic de salvie, cimbru si dafin.. Lasati la cuptor inca o ora la 180 grade.

- In paralel, puneti cepele taiate marunt cu o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati sare. Lasati cepele sa transpire (pana cand devin transpente). Dupa aceea puneti o lingura mare de miere, amestecati, lasati la foc mic.

- Faceti un pireu de cartofi



Montaj : cu forme din inox, depuneti si tasati pireul, acoperiti cu un strat de fondant de ceapa.

La sfarsit desfaceti usor forma. Asezati floarea de arpagic deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Claudia , 26 martie 2016

    Sosul, nu vad unde scrie ce fel de sos se folosește?

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 - 6 persoane:
  • - o rata mare
  • - 4 gutui
  • - 3 cepe albe
  • - 8 cartofi medii
  • - 2 tije de salvie
  • cimbru si dafin
  • - sare
  • piper
  • - 1 lamaie sau 1 portocala
  • - 2 linguri de ulei de masline
  • - pentru decor : fire de arpagic
  • flori de arpagic

Raporteaza reteta

Retete
de Drac_Picard
Supa Crema de Urzici cu cartofi

Supa Crema de Urzici cu cartofi

- Puneti la foc mediu oala plina de urzici, cu 4 catei de usturoi taiati si o lingura de ulei -

3 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Placinta de mere in forma de Trandafir

Placinta de mere in forma de Trandafir

Amestecati ingredientele pentru a obtine un blat (faina, unt, apa, zahar). Taiati blatul in bande

0 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi

Claudia

Sosul, nu vad unde scrie ce fel de sos se folosește?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Gulas cu carne