autor:

Drac_Picard

» » Mancaruri cu carne

Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

Autor: Drac_Picard (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Drac_Picard (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2016

Ingrediente
Pentru 4 - 6 persoane:, - o rata mare, - 4 gutui, - 3 cepe albe, - 8 cartofi medii, - 2 tije de salvie, cimbru si dafin, - sare, piper, - 1 lamaie sau 1 portocala, - 2 linguri de ulei de masline, - pentru decor : fire de arpagic, flori de arpagic

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

- Puneti un pahar cu apa intr-o tava. Puneti rata in tava, cu o lingura de ulei de masline pe deasupra si o jumatate de gutuie taiata in 4 in interiorul ratei. Deasupra, puneti trei felii de portocale sau de lamaie, sare si piper dupa gust si puneti totul la cuptor la 220 grade, timp de o ora. La fiecare sfert de ora udati cu sos. Dupa o ora puneti langa rata restul de gutui taiate in 4, si deasupra ratei un pic de salvie, cimbru si dafin.. Lasati la cuptor inca o ora la 180 grade.

- In paralel, puneti cepele taiate marunt cu o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati sare. Lasati cepele sa transpire (pana cand devin transpente). Dupa aceea puneti o lingura mare de miere, amestecati, lasati la foc mic.

- Faceti un pireu de cartofi



Montaj : cu forme din inox, depuneti si tasati pireul, acoperiti cu un strat de fondant de ceapa.

La sfarsit desfaceti usor forma. Asezati floarea de arpagic deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Se pune uleiul intr-o craticioara, sare, zahar, bulionul amestecat cu faina si diluat cu apa, otetul,

12 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de ficatei cu kaizer

Mancare de ficatei cu kaizer

Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita

7 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia , 26 martie 2016

    Sosul, nu vad unde scrie ce fel de sos se folosește?

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 - 6 persoane:
  • - o rata mare
  • - 4 gutui
  • - 3 cepe albe
  • - 8 cartofi medii
  • - 2 tije de salvie
  • cimbru si dafin
  • - sare
  • piper
  • - 1 lamaie sau 1 portocala
  • - 2 linguri de ulei de masline
  • - pentru decor : fire de arpagic
  • flori de arpagic

Raporteaza reteta

Retete
de Drac_Picard
Supa Crema de Urzici cu cartofi

Supa Crema de Urzici cu cartofi

- Puneti la foc mediu oala plina de urzici, cu 4 catei de usturoi taiati si o lingura de ulei -

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Placinta de mere in forma de Trandafir

Placinta de mere in forma de Trandafir

Amestecati ingredientele pentru a obtine un blat (faina, unt, apa, zahar). Taiati blatul in bande

0 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Fara foto

Claudia

Sosul, nu vad unde scrie ce fel de sos se folosește?

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ghiveci de dovlecei si piept de pui