autor:

Drac_Picard

» » Mancaruri cu carne

Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere

Autor: Drac_Picard (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Drac_Picard (Maestru bucatar)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2016

Ingrediente
Pentru 4 - 6 persoane:, - o rata mare, - 4 gutui, - 3 cepe albe, - 8 cartofi medii, - 2 tije de salvie, cimbru si dafin, - sare, piper, - 1 lamaie sau 1 portocala, - 2 linguri de ulei de masline, - pentru decor : fire de arpagic, flori de arpagic

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

- Puneti un pahar cu apa intr-o tava. Puneti rata in tava, cu o lingura de ulei de masline pe deasupra si o jumatate de gutuie taiata in 4 in interiorul ratei. Deasupra, puneti trei felii de portocale sau de lamaie, sare si piper dupa gust si puneti totul la cuptor la 220 grade, timp de o ora. La fiecare sfert de ora udati cu sos. Dupa o ora puneti langa rata restul de gutui taiate in 4, si deasupra ratei un pic de salvie, cimbru si dafin.. Lasati la cuptor inca o ora la 180 grade.

- In paralel, puneti cepele taiate marunt cu o lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati sare. Lasati cepele sa transpire (pana cand devin transpente). Dupa aceea puneti o lingura mare de miere, amestecati, lasati la foc mic.

- Faceti un pireu de cartofi



Montaj : cu forme din inox, depuneti si tasati pireul, acoperiti cu un strat de fondant de ceapa.

La sfarsit desfaceti usor forma. Asezati floarea de arpagic deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu gutui, piure de cartofi si fondant de ceapa cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute cu curry rosu si susan

Chiftelute cu curry rosu si susan

Am amestecat carnea cu ceapa, usturoiul tocate marunt, am adaugat oul batut, curry, sare si piper,

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Las creierul in apa o ora sa se curete de sange, apoi il fierb 5 minute cu sare, foaie de dafin si

13 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia , 26 martie 2016

    Sosul, nu vad unde scrie ce fel de sos se folosește?

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 - 6 persoane:
  • - o rata mare
  • - 4 gutui
  • - 3 cepe albe
  • - 8 cartofi medii
  • - 2 tije de salvie
  • cimbru si dafin
  • - sare
  • piper
  • - 1 lamaie sau 1 portocala
  • - 2 linguri de ulei de masline
  • - pentru decor : fire de arpagic
  • flori de arpagic

Raporteaza reteta

Retete
de Drac_Picard
Supa Crema de Urzici cu cartofi

Supa Crema de Urzici cu cartofi

- Puneti la foc mediu oala plina de urzici, cu 4 catei de usturoi taiati si o lingura de ulei -

1 vot    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Placinta de mere in forma de Trandafir

Placinta de mere in forma de Trandafir

Amestecati ingredientele pentru a obtine un blat (faina, unt, apa, zahar). Taiati blatul in bande

0 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Fara foto

Claudia

Sosul, nu vad unde scrie ce fel de sos se folosește?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mamaliga in straturi sau Taci si inghite Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Sarmalute din carne de manzat in foi de Stevie