Se fierbe rata, fiind crescuta la curte este mai tare carnea.
Se fierbe rata, fiind crescuta la curte este mai tare carnea; dupa ce a fiert, se scoate si se lasa deoparte fara sa se arunce apa de la fiert.
Intr-un vas cu ulei, pe foc, se pune ceapa taiata julien, morcovul ras, iar dupa ce a capatat un aspect sticlos, se adauga varza verde si rosie taiate fin, se amesteca si se lasa pana se inmoaie; se adauga apoi varza murata de asemenea taiata fin, pasta de ardei, sucul de rosii, 1-2cani cu apa de la fiertul ratei, usturoiul taiat marunt, se amesteca bine si se lasa la fiert
Dupa ce varza a scazut, se potriveste de gust, apoi se rastoarna intr-o tava pe fundul careia se pun crengutele de cimbru, deasupra rata, se preseaza putin in varza, apoi la cuptor se lasa 20-30 min.
Se serveste cum altfel decat cu mamaliguta, ardei iute si multa dragoste pentru ca are un gust super deosebit!
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii