Ingrediente
Pentru brownie, , 100 grame de ciocolată neagră (50% cacao), 170 grame de unt, 400 grame de zahăr, 4 ouă, 200 grame de făină, 25-30 grame de colorant roșu, 1,5 lingurițe praf de copt, 1 linguriță esență de vanilie, 1/8 lingurița sare, , Pentru cremă, , 225 grame de cremă de brânză, 35 grame de unt, 200 grame de zahăr pudră, 1/8 linguriță sare, 1 linguriță esență de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
43 voturi
Mod de preparare
2. Adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare. Pune treptat făina și apoi restul ingredientelor. Eu am folosit 20 de grame de colorant roșu, însă cred că mai puteam pune 10 ca să iasă o culoare și mai intensă.
3. Pregătește Multicooker-ul: scoate oala, tapeteaz-o cu unt topit pe fund și pe margini (cam 5 cm înălțime) și așează în ea compoziția de negresă. Selectează funcția Bake, temperatura 180 de grade și las-o la copt pentru 45-50 de minute. Testează negresa cu scobitoarea să fie făcută la interior.
4. Când e gata, scoate oala din Multicooker. Las-o puțin să se răcească și apoi, cu atenție, scoate negresa din ea. Las-o la răcit complet (indicat 2 ore).
5. Când negresa e complet răcită, pregătește toppingul. Pune crema de brânză împreună cu untul într-un bol și mixează până ce amestecul devine cremos. Adaugă treptat zahărul pudră (cernut în prealabil), apoi esența de vanilie și sarea.
6. Întinde toppingul pe brownie și tai-o. O poți lăsa și rotundă, însă eu am preferat să o tai cubulețe pentru un aspect mai frumos. Trebuie să o încerci, este absolut demențială! Poftă bună!
Reteta pregatita de Andra, @marvelousgoods.wordpress.com cu aparatul Philips Multicooker.