autor:

Georgeta

» » Torturi

Red Velvet Cake - Tort "Catifea Rosie"

Autor: Georgeta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 19 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 19 mai 2010

Ingrediente
Pentru blat:, - 250 gr. faina cernuta, - 1/2 lingurita sare, - 15 gr. cacao, - 120 gr. unt dulce la temperatura camerei, - 300 gr.zahar tos, - 2 oua mari, - 1 lingurita vanilie extract, - 240 ml lapte batut, - 2 linguri colorant rosu, de preferat lichid, folosit la colorarea prajiturilor si a mincarurilor (nu pt colorarea oualelor), - 1 lingurita praf de copt si una de otet pt dizolvare, - fulgi de cocos dulce (pt ornat tortul), Pentru crema:, - 360 ml frisca lichida, - l pachet brinza crema Philadelphia - 250 gr.- la temperatura camerei, - 1 pachet brinza Mascarpone - 250 gr.- la temperatura camerei, - 3/4 lingurita vanilie extract, - 250 gr. zahar pudra cernut, - coaja rasa si zeama de la 1 lamiie

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se cern impreuna faina, sarea si cacaoa. Se lasa in asteptare.
In alt castron se pune untul,impreuna cu zaharul tos, se bate bine folosind mixerul, cam 2-3 min, dupa care se adauga ouale, unul cite unul, batind bine dupa fiecare adaugare si adaugam si vanilia.
In vasul in care avem laptele batut adaugam culoarea rosie amestecind bine sa se omogenizeze.Alternativ adaugam faina si compozitia de lapte, in 3 etape, incepind si terminind cu faina.Praful de copt se dizolva inainte de adaugare in aluatul pt blat si se adauga imediat amestecind usor sa se incorporeze.Aluatul se divide in 2 forme rotunde, (cam de 21 cm in diametru), unse si pregatite in prealabil.Nivelati cu spatula aluatul sa fie uniform. Se introduce in cuptorul preincins la 175 grade C. in centrul lui si se coace pentru 25-30 min, ori, facem proba cu scobitoarea!.Se lasa sa se raceasca in forme pe un gratar de fier 10 min.Se scoate din forma folosind un platou si inversind blatul pe el.Cind este complet rece se impacheteaza in folie de plastic si se baga in congelator pentru 1 ora cel putin, ca sa il putem taia in 2, fiecare blat. Deci o sa avem 4 foi.
Cind blatul "se racoreste", pregatim crema, astfel: cremele Philadelphia si Mascarpone se amesteca bine impreuna cu zaharul pudra, vanilia, coaja rasa de lamiie si zeama ei intr-un castron mai mare,dupa care adaugam frisca lichida in 2 etape, amestecind bine dupa fiecare adaugare. Daca crema vi se pare mai subirica, se pune la frigider pentru 1 ora.
Blaturile de tort se taie in doua cu un cutit zimtat.Fata blatului se pune dedesubt si cea de jos care a fost pe fundul formei,cu partea unde a stat in forma, deasupra pentru ca este cea mai nedeta.Se "cremuieste" tortul si se da si pe laturi cu crema.Se garniseste cu fulgi de cocos dulce sau nedulce, dupa preferinta. Blatul trebuie sa fie rosu si moale.
Blatul meu a iesit mai inchis la culoare, pt ca aici rosul este mai mult "bordeaux"!, dar a fost foarte bun.Sper sa va placa tortul.
Va doresc desert placut!
Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cake - Tort "Catifea Rosie"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT PENTRU MAJORAT

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

35 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort bust cu danteluta

Tort bust cu danteluta

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri

4 voturi    1 comentariu
8h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2013

    :) trebuie incercata...bravo!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Delicioasa!

  • cheche

    cheche (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Arata foarte bine!Felicitari!!!Cred ca a fost delicios...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      foarte frumos si cred ca si foarte gustos!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Imi place cum l-ai facut,si este si tare bun.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Un tortulet deosebit de fin, arata foarte bine si cu siguranta si gustul este pe masura...Felicitari ! pentru prezentarea detailata a retetei. Ai votul meu.

    • Fara foto

      Georgeta , 20 mai 2010

      Draga fetelor, In loc de Mascarpone, folositi tot brinza crema Philadelphia! Mascarpone este mai dulceaga la gust decit Philadelphia si mai galbuie! Asta este diferenta! Spor la treaba!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      I-mi place mult Georgeta,mai ales crema si aspectul!foarte "posh".Am o întrebare:ce pot folosi în loc de mascarpone?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte fin si aspectuos! Explicatii foarte bune si detaliate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Cred ca a fost foarte bun! Arata tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 250 gr. faina cernuta
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 15 gr. cacao
  • - 120 gr. unt dulce la temperatura camerei
  • - 300 gr.zahar tos
  • - 2 oua mari
  • - 1 lingurita vanilie extract
  • - 240 ml lapte batut
  • - 2 linguri colorant rosu
  • de preferat lichid
  • folosit la colorarea prajiturilor si a mincarurilor (nu pt colorarea oualelor)
  • - 1 lingurita praf de copt si una de otet pt dizolvare
  • - fulgi de cocos dulce (pt ornat tortul)
  • Pentru crema:
  • - 360 ml frisca lichida
  • - l pachet brinza crema Philadelphia - 250 gr.- la temperatura camerei
  • - 1 pachet brinza Mascarpone - 250 gr.- la temperatura camerei
  • - 3/4 lingurita vanilie extract
  • - 250 gr. zahar pudra cernut
  • - coaja rasa si zeama de la 1 lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta
Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Intr-o forma de tort (neunsa) cu inel pe margine, se aseaza un rind de piscoturi sampanie pe fundul

13 voturi    15 comentarii
30 min
Torturi
Tort de Ciocolata  a la "Georgette"

Tort de Ciocolata a la "Georgette"

Cacaoa plus nessul se dizolva in apa fiarta, amestecind bine.Se lasa sa se raceasca la temperatura

8 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Torturi
Inghetata de Portocale

Inghetata de Portocale

Sucul de portocale il strecurati de pulpa ramasa de la portocale si intr-un casatron mai mare combinati

5 voturi    2 comentarii
20 min
Inghetate

Corodeanu Neli -Maria (Chef de cuisine)

:) trebuie incercata...bravo!!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Pavlova cu muguri de brad si capsune