autor:

autor

» » Paste si pizza

Reteta de aluat de pizza si Pizza Margherita

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 01 septembrie 2016

Ingrediente
INGREDINETE ALUAT PIZZA:, , - Faina tip 000 : 1 kg, - Ulei de masline : 50 ml, - Sare : 25 g, - Drojdie USCATA : 7 g, - Apa : 600 ml, - Zahar 10 g, , , INGREDIENTE 1 PIZZA MARGUERITA:, , SOS DE ROSII:, 150g rosii decojite, Sare,, Ulei de masline, Frunze de busuioc, , , TOPPING:, 300 - 350 g mozzarella 

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.

2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.

3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.

4. Prepara sosul de rosii blendand o conserva de rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat.

5. Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.

6. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune aluatul in tava, unge cu sos de rosii si apoi baga-l la cuptor 3-5 minute la 250 grade, sau la maximul cuptorului pe care il ai.

URMARESTE RETETA VIDEO: >> https://www.youtube.com/watch?v=Tk-LqyzLIRA
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de aluat de pizza si Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatelle

Tagliatelle

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Muschiul de vita se taie joulienne si se pune la sotat impreuna

2 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza
Penne quatro formaggi

Penne quatro formaggi

Am topit untul intr-o tigaie si peste el am pus smantana si branzeturile.Intre timp am fiert pastele

2 voturi    2 comentarii
15 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2016

    Simplu de facut si foarte gustoasa !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • INGREDINETE ALUAT PIZZA:
  • - Faina tip 000 : 1 kg
  • - Ulei de masline : 50 ml
  • - Sare : 25 g
  • - Drojdie USCATA : 7 g
  • - Apa : 600 ml
  • - Zahar 10 g
  • INGREDIENTE 1 PIZZA MARGUERITA:
  • SOS DE ROSII:
  • 150g rosii decojite
  • Sare,
  • Ulei de masline
  • Frunze de busuioc
  • TOPPING:
  • 300 - 350 g mozzarella 

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Simplu de facut si foarte gustoasa !

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cannelloni bolognese