Reteta de bilute de biscuiti cu nuci, ciocolata si rom. Desert rapid si delicios, fara coacere

Incearca reteta de bilute de biscuiti cu nuci, ciocolata si esenta de rom. Un desert rapid si delicios, fara coacere, perfect pentru orice ocazie.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Reteta de bilute de biscuiti cu nuci, ciocolata si rom. Desert rapid si delicios, fara coacere

Ingrediente

  • 200 g biscuiti simpli (digestivi sau populari)
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g ciocolata topita
  • 50 g zahar pudra
  • 50 ml lapte (sau cat e nevoie pentru consistenta)
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • Pentru invelis:
  • 200 g ciocolata (neagra sau cu lapte), topita
  • 2-3 linguri de ulei
  • optional: fulgi de cocos, nuci macinate, fulgi de migdale sau decoruri din zahar

Mod de preparare

Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie sau pune-i intr-o punga si zdrobeste-i cu sucitorul.

Intr-un bol mare, combina biscuitii maruntiti, nucile macinate si zaharul pudra.

Adauga ciocolata topita impreuna cu untul, apoi esenta de rom. Amesteca bine, apoi adauga treptat lapte pana obtii o compozitie omogena si usor de modelat.

Formeaza bilute mici din compozitie, de marimea unei nuci. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Topeste impreuna cu uleiul ciocolata pentru invelis, la bain-marie sau la microunde (in reprize scurte). Scufunda fiecare biluta in ciocolata topita, folosind o furculita sau o scobitoare.

Presara fulgi de cocos, fulgi de migdale maruntite, nuci macinate sau alte decoruri inainte ca ciocolata sa se intareasca.

Lasa bilutele sa se raceasca complet pana cand ciocolata se intareste. Le poti pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Bilutele de biscuiti se pastreaza la frigider intr-un recipient inchis si se servesc reci. Sunt delicioase, aromate si perfecte pentru orice ocazie!

Incearca si reteta de bilute de biscuiti cu nuci si visine din visinata, trufe de ovaz cu cacao sau bilute de biscuiti cu nuca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise