Descopera cum sa prepari rapid si usor trufe de ovaz cu cacao, un desert sanatos fara coacere. Perfect pentru gustari delicioase si nutritive, gata in doar cateva minute!
Pune fulgii de ovaz in blender si mixeaza pana obtii o textura mai crocanta, grosiera.
Intr-un bol mare, amesteca ovazul macinat cu cacao, praful de sare si esenta de vanilie.
Adauga mierea (sau alt indulcitor) si uleiul de cocos/untul topit peste ingredientele uscate. Amesteca bine pana cand obtii un aluat omogen.
Daca amestecul este prea uscat, adauga treptat laptele vegetal (sau apa) pana cand obtii o consistenta care sa permita formarea bilelor. Aluatul trebuie sa fie usor lipicios, dar suficient de ferm pentru a fi modelat.
Cu mainile usor umede, formeaza bile mici din amestecul obtinut. Daca doresti, poti sa treci fiecare bila prin fulgi de cocos, cacao, sau nuci maruntite pentru un aspect mai atractiv.
Pune trufele la frigider pentru cel putin 30 de minute pentru a se intari.
Trufele de ovaz cu cacao sunt gata de servit! Pastreaza-le la frigider intr-un recipient inchis ermetic.
Aceste trufe sunt o optiune sanatoasa si delicioasa pentru gustari sau deserturi, perfecte pentru orice moment al zilei.
Incearca si reteta de bilute de biscuiti cu cacao si nuca de cocos, bilute din piscoturi, nuca si ciocolata sau salam de biscuiti. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii