Incearca reteta noastra de colacei impletiti – simpli, pufosi si deliciosi! Urmeaza pasii usor de facut si bucura-te de un rezultat grozav.
Reteta de colacei impletiti o fac cu mare drag pentru ca imi aduce aminte mama si de bunica. Sunt atat de buni, pufosi si gustosi, incat va recomand sa-i incercati macar o data.
Mai intai de toate punem drojdia cu zaharul si 2-3 lingurite de lapte caldut si lasam pina maiaua creste un pic. Intr-un bol cernem faina si in mijloc adaugam restul de ingrediente plus maiaua. Framintam aluatul pina incepe sa se desprinda de pe maini si nu mai e lipicios. Lasam la crescut pina isi dubleaza volumul.
Cind aluatul e pregatit il taiem si facem bilute cit sa intre in pumn si apoi modelam suluri, cite trei la numar pt fiecare colacel. Le impletim in 3 si apoi facem colaceii. Ii asezam in tava si ii mai lasam la crescut aprox 15-20 de minute.
Ii ungem cu galbenus de ou si ii dam la cuptor pentru 25-30 minute la 180`C pina se rumenesc frumos.
Este imposibil sa nu iti placa acesti colacei impletiti, asadar va recomand cu mare drag reteta.
Sunt absolut deliciosi, pufosi si apetisanti.
Incearca si reteta de paine fara framantare dospita la rece, paine integrala cu ovaz si seminte sau paine pufoasa cu lapte. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii