Reteta de colacei impletiti – simpli, pufosi si deliciosi

Incearca reteta noastra de colacei impletiti – simpli, pufosi si deliciosi! Urmeaza pasii usor de facut si bucura-te de un rezultat grozav.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Reteta de colacei impletiti – simpli, pufosi si deliciosi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 lingura de zahar
  • 7 gr drojdie uscata (sau 25 de g proaspata)
  • 100 ml lapte caldut
  • 2-3 linguri de unt topit caldut
  • un praf de sare
  • un ou intreg
  • un galbenus de ou pentru uns

Mod de preparare

Reteta de colacei impletiti o fac cu mare drag pentru ca imi aduce aminte mama si de bunica. Sunt atat de buni, pufosi si gustosi, incat va recomand sa-i incercati macar o data.

Mai intai de toate punem drojdia cu zaharul si 2-3 lingurite de lapte caldut si lasam pina maiaua creste un pic. Intr-un bol cernem faina si in mijloc adaugam restul de ingrediente plus maiaua. Framintam aluatul pina incepe sa se desprinda de pe maini si nu mai e lipicios. Lasam la crescut pina isi dubleaza volumul.

Cind aluatul e pregatit il taiem si facem bilute cit sa intre in pumn si apoi modelam suluri, cite trei la numar pt fiecare colacel. Le impletim in 3 si apoi facem colaceii. Ii asezam in tava si ii mai lasam la crescut aprox 15-20 de minute.

Ii ungem cu galbenus de ou si ii dam la cuptor pentru 25-30 minute la 180`C pina se rumenesc frumos.

Este imposibil sa nu iti placa acesti colacei impletiti, asadar va recomand cu mare drag reteta.

Sunt absolut deliciosi, pufosi si apetisanti.

Incearca si reteta de paine fara framantare dospita la rece, paine integrala cu ovaz si seminte sau paine pufoasa cu lapte. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise