Reteta de prajitura rasturnata cu banane. Un desert aromat, delicios si usor de preparat

Descopera reteta de prajitura rasturnata cu banane, un desert aromat si delicios, usor de preparat. Perfect pentru orice ocazie, cu un strat de caramel si banane caramelizate, acest desert va fi pe placul tuturor.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Reteta de prajitura rasturnata cu banane. Un desert aromat, delicios si usor de preparat

Ingrediente

  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura de apa
  • Pentru stratul de banane:
  • 5 banane (coapte, dar nu foarte moi)
  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 120 ml lapte
  • 100 ml ulei (sau 100 g unt topit)
  • 200 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pregatirea caramelului:
Intr-o cratita mica, pune zaharul si apa. Gateste la foc mediu pana zaharul se topeste si devine auriu.
Adauga untul si amesteca bine pana obtii un caramel fin.
Toarna caramelul in forma de copt (24 cm), raspandindu-l uniform.
Adaugarea bananelor:
Curata bananele si taie-le in jumatati pe lungime.
Asaza jumatatile de banane peste stratul de caramel, cu partea taiata in jos.
Pregatirea blatului:
Intr-un bol mare, mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase si dubleaza volumul.
Adauga laptele, uleiul (sau untul topit) si vanilia. Amesteca bine.
Incorporeaza faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare, amestecand usor pana obtii o compozitie omogena.
Toarna compozitia peste bananele din forma.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Coace prajitura timp de 40-50 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca timp de 10-15 minute.
Pune un platou mare deasupra formei de copt si, cu grija, rastoarna prajitura.
Ridica usor forma pentru a nu deranja stratul de caramel si banane.

Serveste prajitura simpla sau cu un glob de inghetata de vanilie sau putina frisca. Este delicioasa atat calda, cat si rece!

Incearca si reteta de chec de post cu banane si nuci sau prajitura rapida cu banane. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise