Reteta simpla si delicioasa de pasca fara aluat

Descopera o rețeta simpla și delicioasa de pasca fara aluat, perfecta pentru orice ocazie. Acest desert este usor de facut si te va cuceri cu gustul sau bogat de brânza si smantana, aromata cu coaja de portocala confiata si vanilie.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Reteta simpla si delicioasa de pasca fara aluat

Ingrediente

  • 300 g urda (sau branza dulce)
  • 300 g smantana grasa (peste 35% grasime)
  • 4 oua
  • 150 g zahar alb
  • 50 g unt gras 80%
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 g merisoare
  • 2 linguri coaja confiata de portocala (eu o fac in casa)
  • 1 plic vanilie

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, adauga treptat jumatate din cantitatea de zahar. Cand obtii o bezea ferma opreste mixerul. Galbenusurile le mixezi cu zaharul ramas pana se albesc. Adauga untul topit si racit.

Urda sau branza dulce (eu am folosit urda) o mixezi intr-un robot pana devine cremoasa. Adauga smantana si mixeaza pana la incorporare. Adauga crema de branza peste galbenusuri impreuna cu vanilia. Adauga faina si amidonul si mixeaza pana dispar cocoloasele.

Albusurile batute spuma se adauga in 2-3 transe peste amestecul de branza si galbenusuri. Se amesteca totul cu o spatula. La final adauga merisoarele si coaja de portocala. Pune compozitia intr-o cratita tapetata cu ulei/unt si faina.

Coace pasca pe baie de aburi la cuptorul incins la 160 grade pentru 50-60 minute. Se lasa sa se raceasca si se scaote din tava. se serveste ca atare sau dupa preferinte. Eu am decorat pasca cu putin caramel.

Daca doriti, puteti incerca si reteta de pasca poloneaza fara aluat, pasca cremoasa fara aluat sau pasca fara aluat cu stafide. Pe www.bucataras.ro mai gasiti inca o reteta de pasca fara aluat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

T

Tatiana Popescu • 24 Iulie 2022, 01:50 Ce sint merișoarele? Merci!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise