autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Risotto de capsuni cu parmezan

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
500 gr capsuni, 2 cepe, 800 ml supa de legume, 4 linguri ulei, 250 gr orez ( cu bob ascutit ), 200 ml vin alb sec, 50 gr unt, 50 gr parmezan ras, sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

0 voturi

Mod de preparare

Capsunile se spala in apa rece si se curata de codite si se taie bucati. Se toarna vinul si se lasa deoparte.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul spalat bine si scurs si se lasa la foc mic cateva minute amestecand continuu. Cand orezul devine translucid, se toarna supa fierbinte si se lasa la fiert. Cand lichidul scade, se adauga sare si piper, precum si capsunile din vin.
Se lasa la foc mic 2-3 min, apoi se ia deoparte si se pune untul taiat bucatele si se presara parmezanul ras.
Poate fi servit cu salata verde si decorat cu frunze de busuioc si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de capsuni cu parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatele cu pui si ciuperci

Tagliatele cu pui si ciuperci

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si ulei. In untul incins se calesc ciupercile taiate felii

2 voturi    2 comentarii
40 min
Paste si pizza
Pizza facuta in casa- Ramona 1

Pizza facuta in casa- Ramona 1

Se face un aluat dospit din ingredientele de mai sus, se intinde o foaie ce se pune intr-o tava unsa

23 voturi    7 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr capsuni
  • 2 cepe
  • 800 ml supa de legume
  • 4 linguri ulei
  • 250 gr orez ( cu bob ascutit )
  • 200 ml vin alb sec
  • 50 gr unt
  • 50 gr parmezan ras
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Penne