autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Risotto de capsuni cu parmezan

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
500 gr capsuni, 2 cepe, 800 ml supa de legume, 4 linguri ulei, 250 gr orez ( cu bob ascutit ), 200 ml vin alb sec, 50 gr unt, 50 gr parmezan ras, sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

0 voturi

Mod de preparare

Capsunile se spala in apa rece si se curata de codite si se taie bucati. Se toarna vinul si se lasa deoparte.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul spalat bine si scurs si se lasa la foc mic cateva minute amestecand continuu. Cand orezul devine translucid, se toarna supa fierbinte si se lasa la fiert. Cand lichidul scade, se adauga sare si piper, precum si capsunile din vin.
Se lasa la foc mic 2-3 min, apoi se ia deoparte si se pune untul taiat bucatele si se presara parmezanul ras.
Poate fi servit cu salata verde si decorat cu frunze de busuioc si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de capsuni cu parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu pui

Paste cu pui

Pieptul de pui se taie fasii, se amesteca cu mustar, sare si piper si se prajeste in ulei incins

4 voturi    9 comentarii
30 min
Paste si pizza
Farfalle colorate la cuptor

Farfalle colorate la cuptor

Se pune apa la fiert cu 5 linguri de ulei si sare, iar cand incepe sa clocoteasca se pun funditele

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr capsuni
  • 2 cepe
  • 800 ml supa de legume
  • 4 linguri ulei
  • 250 gr orez ( cu bob ascutit )
  • 200 ml vin alb sec
  • 50 gr unt
  • 50 gr parmezan ras
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusili in sos de rosii