autor:

Oana

» » Prajituri

Rulada cu crema de mure

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Ingrediente
Blat:, Oua &ndash 3 buc., Zahar &ndash 120g, Faina &ndash 120 g, un praf de sare, , Crema:, mure &ndash 300 g, crema de branza &ndash 150 g, frisca lichida &ndash 100 ml, unt &ndash 50 g, zahar pudra &ndash 50 g, gelatina &ndash 1 pliculet

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute

Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula.

Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia.

Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra.

Udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el.

Scoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.

Lasati-l sa se raceasca.

Pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu blenderul vertical.

Adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu mixerul pana obtineti o crema consistenta si groasa.

Hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie.

Adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine.

Lasati crema la frigider 15 minute.

Derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele oprite si apoi rulati iar, atentie, fara prosop!

Puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati.

Pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu reinventat

Tiramisu reinventat

Cu numele de Speculos, se gasesc in comert biscuiti foarte buni, mai ales pentru copii, cu scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pandispan cu mere

Pandispan cu mere

Pentru compozitia de pandispan. Se separa oualele. Abusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit

33 voturi    3 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • Oua &ndash 3 buc.
  • Zahar &ndash 120g
  • Faina &ndash 120 g
  • un praf de sare
  • Crema:
  • mure &ndash 300 g
  • crema de branza &ndash 150 g
  • frisca lichida &ndash 100 ml
  • unt &ndash 50 g
  • zahar pudra &ndash 50 g
  • gelatina &ndash 1 pliculet

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

12 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Whoopie pies cu portocale