autor:

Oana

» » Prajituri

Rulada cu crema de mure

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Ingrediente
Blat:, Oua &ndash 3 buc., Zahar &ndash 120g, Faina &ndash 120 g, un praf de sare, , Crema:, mure &ndash 300 g, crema de branza &ndash 150 g, frisca lichida &ndash 100 ml, unt &ndash 50 g, zahar pudra &ndash 50 g, gelatina &ndash 1 pliculet

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute

Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula.

Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia.

Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra.

Udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el.

Scoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.

Lasati-l sa se raceasca.

Pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu blenderul vertical.

Adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu mixerul pana obtineti o crema consistenta si groasa.

Hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie.

Adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine.

Lasati crema la frigider 15 minute.

Derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele oprite si apoi rulati iar, atentie, fara prosop!

Puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati.

Pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri diversificate

Fursecuri diversificate

Ouăle se separă de albuş, albuşul se pune deoparte. Se frământă toate ingredientele (aici

11 voturi    7 comentarii
10 min
Prajituri
Muffins/Briose de ciocolata

Muffins/Briose de ciocolata

Laptele, oul, vanilia si uleiul se amesteca si se bat cu telul. Apoi se adauga la amestecul de ingrediente

15 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • Oua &ndash 3 buc.
  • Zahar &ndash 120g
  • Faina &ndash 120 g
  • un praf de sare
  • Crema:
  • mure &ndash 300 g
  • crema de branza &ndash 150 g
  • frisca lichida &ndash 100 ml
  • unt &ndash 50 g
  • zahar pudra &ndash 50 g
  • gelatina &ndash 1 pliculet

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Skoleboller(Norvegia)