Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute
Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula.
Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia.
Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra.
Udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el.
Scoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.
Lasati-l sa se raceasca.
Pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu blenderul vertical.
Adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu mixerul pana obtineti o crema consistenta si groasa.
Hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie.
Adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine.
Lasati crema la frigider 15 minute.
Derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele oprite si apoi rulati iar, atentie, fara prosop!
Puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati.
Pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii