autor:

Oana

» » Prajituri

Rulada cu crema de mure

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Ingrediente
Blat:, Oua &ndash 3 buc., Zahar &ndash 120g, Faina &ndash 120 g, un praf de sare, , Crema:, mure &ndash 300 g, crema de branza &ndash 150 g, frisca lichida &ndash 100 ml, unt &ndash 50 g, zahar pudra &ndash 50 g, gelatina &ndash 1 pliculet

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute

Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula.

Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia.

Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra.

Udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el.

Scoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.

Lasati-l sa se raceasca.

Pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu blenderul vertical.

Adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu mixerul pana obtineti o crema consistenta si groasa.

Hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie.

Adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine.

Lasati crema la frigider 15 minute.

Derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele oprite si apoi rulati iar, atentie, fara prosop!

Puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati.

Pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bombite

Bombite

Laptele se amesteca cu cacao, zahar, zahar vanilat, esenta de rom si se pun la fiert sa se topeasca

13 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Kremschnitt

Kremschnitt

Mai intai am desfacut aluatul frantuzesc si l-am pus in tavi pe hartie de copt. Una din foi am portionat-o

21 voturi    21 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • Oua &ndash 3 buc.
  • Zahar &ndash 120g
  • Faina &ndash 120 g
  • un praf de sare
  • Crema:
  • mure &ndash 300 g
  • crema de branza &ndash 150 g
  • frisca lichida &ndash 100 ml
  • unt &ndash 50 g
  • zahar pudra &ndash 50 g
  • gelatina &ndash 1 pliculet

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

10 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandişpan pufos