autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Rulada cu crema

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2015

Ingrediente
Ingrediente blat rulada:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri faina, 3 linguri ulei, coaja lamaie, esente, ½ plic praf copt, un praf de sare, Ingrediente pt.crema, 100 g unt, 75 g zahar, 50 ml apa, 2 galbenusuri, 3 linguri cacao, esenta de rom, Pentru ornat:, 150 ml frisca lichida, 50 g ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Blat:



Albusurile se bat spuma cu praful de sare .Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se toarna in fir subtire peste bezea ,apoi incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava mare( tava de aragaz) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit la foc mediu pentru 15-20 minute. Scoatem blatul si il rulam imediat cu hartie in care a fost copt. Cand s-a racit il desfacem din hartie , il umplem cu crema si rulam din nou.



Crema:



Peste cacaua amestecata cu zaharul se toarna apa ,se amesteca cu telul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul.Galbenusurile se bat bine cu furculita si se toarna peste crema de cacao ,se mai tine pe foc pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se adauga esenta .

Cand compozitia s-a racit se amesteca cu untul si se mixeaza bine.



Frisca pentru ornat:



Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se aduce compozitia la punctul de fierbere , se da deoparte si se omogenizeaza.Cand s-a racit se da la frigider cateva ore, de preferinta se lasa peste noapte. Cand este racita se mixeaza bine si se orneaza rulada cu ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada din dovlecei umpluta cu crema de branza

Rulada din dovlecei umpluta cu crema de branza

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoare cu tot cu coaja. Ii saram putin pentru

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu crema de lamaie si branza

Rulada cu crema de lamaie si branza

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • coaja lamaie
  • esente
  • ½ plic praf copt
  • un praf de sare
  • Ingrediente pt.crema
  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

21 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

18 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte