autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Rulada cu crema

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2015

Ingrediente
Ingrediente blat rulada:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri faina, 3 linguri ulei, coaja lamaie, esente, ½ plic praf copt, un praf de sare, Ingrediente pt.crema, 100 g unt, 75 g zahar, 50 ml apa, 2 galbenusuri, 3 linguri cacao, esenta de rom, Pentru ornat:, 150 ml frisca lichida, 50 g ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Blat:



Albusurile se bat spuma cu praful de sare .Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se toarna in fir subtire peste bezea ,apoi incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava mare( tava de aragaz) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit la foc mediu pentru 15-20 minute. Scoatem blatul si il rulam imediat cu hartie in care a fost copt. Cand s-a racit il desfacem din hartie , il umplem cu crema si rulam din nou.



Crema:



Peste cacaua amestecata cu zaharul se toarna apa ,se amesteca cu telul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul.Galbenusurile se bat bine cu furculita si se toarna peste crema de cacao ,se mai tine pe foc pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se adauga esenta .

Cand compozitia s-a racit se amesteca cu untul si se mixeaza bine.



Frisca pentru ornat:



Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se aduce compozitia la punctul de fierbere , se da deoparte si se omogenizeaza.Cand s-a racit se da la frigider cateva ore, de preferinta se lasa peste noapte. Cand este racita se mixeaza bine si se orneaza rulada cu ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu banane si crema de lamaie

Rulada cu banane si crema de lamaie

Separam ouale, batem albusurile spuma,apoi adaugam 6 linguri zahar si batem in continuare,cand am

4 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Rulada din bezea cu crema si afine alcoolizate

Rulada din bezea cu crema si afine alcoolizate

1.Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra,apoi se presara praful de scortisoara

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • coaja lamaie
  • esente
  • ½ plic praf copt
  • un praf de sare
  • Ingrediente pt.crema
  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Placinta cu iaurt