Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare .Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se toarna in fir subtire peste bezea ,apoi incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava mare( tava de aragaz) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit la foc mediu pentru 15-20 minute. Scoatem blatul si il rulam imediat cu hartie in care a fost copt. Cand s-a racit il desfacem din hartie , il umplem cu crema si rulam din nou.
Crema:
Peste cacaua amestecata cu zaharul se toarna apa ,se amesteca cu telul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul.Galbenusurile se bat bine cu furculita si se toarna peste crema de cacao ,se mai tine pe foc pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se adauga esenta .
Cand compozitia s-a racit se amesteca cu untul si se mixeaza bine.
Frisca pentru ornat:
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se aduce compozitia la punctul de fierbere , se da deoparte si se omogenizeaza.Cand s-a racit se da la frigider cateva ore, de preferinta se lasa peste noapte. Cand este racita se mixeaza bine si se orneaza rulada cu ea.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii