Rulada cu crema

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu crema

Ingrediente

  • Ingrediente blat rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • coaja lamaie
  • esente
  • ½ plic praf copt
  • un praf de sare
  • Ingrediente pt.crema
  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare .Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se toarna in fir subtire peste bezea ,apoi incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava mare( tava de aragaz) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit la foc mediu pentru 15-20 minute. Scoatem blatul si il rulam imediat cu hartie in care a fost copt. Cand s-a racit il desfacem din hartie , il umplem cu crema si rulam din nou.

Crema:

Peste cacaua amestecata cu zaharul se toarna apa ,se amesteca cu telul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul.Galbenusurile se bat bine cu furculita si se toarna peste crema de cacao ,se mai tine pe foc pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se adauga esenta .

Cand compozitia s-a racit se amesteca cu untul si se mixeaza bine.

Frisca pentru ornat:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se aduce compozitia la punctul de fierbere , se da deoparte si se omogenizeaza.Cand s-a racit se da la frigider cateva ore, de preferinta se lasa peste noapte. Cand este racita se mixeaza bine si se orneaza rulada cu ea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise