autor:

Burghelea Felix- PROPHET

» » Fripturi

Rulada de muschi de porc cu mix de legume ca la adjud

Autor: Burghelea Felix- PROPHET (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burghelea Felix- PROPHET (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2009

Ingrediente
Pentru rulada:, - o bucata de muschi de porc, (aproximativ jumatate de kilogram), - 3-4 felii de sunca afumata, - 1-2 catei de usturoi, - mirodenii: sare, piper, cimbru, , salvie, coriandru etc, - un pahar de vin alb (de preferinta Chardonnay), - ulei de masline extravirgin., , Pentru garnitura:, - mix de legume frantuzesti( poti folosi legume, proaspete cum ar fi: morcovi, cartofi, mazare, , fasole verde etc, sau un mix de legume congelate, de la magazin), - unt (aproximativ 50 de grame), - mirodenii: sare, piper, cibru, - o lingurita de delikat, - un strop de zeama de lamaie., , Pentru sos:, 1- ardei gras rosu sau gogosari, 2 ulei de masline extravirgin, 3- jumate de lingurita de aceto balsamico (otet, balsamic), 4- sugar brown( zahar brun), 5- o lingurita de sos de rosii, 6- mirodenii: sare si piper., , Pentru decor:, 1- patrunjel, 2- ardei gras, rosu si galben.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta este creata in stilul bucatariei fusion.

Rulada: Se ia o bucata de muschi de porc si se taie circular pentru a obtine o bucata plata. Se intinde pe muschiul de porc feliile de sunculita afumata si usturoiul taiat in felii. Nu se sareaza muschiul de porc pentru ca stim ca sarea absoarbe toate sucurile. Se leaga rulada astfel obtinuta cu ata si se aromatizeaza intr-o cratita in care am pus putin ulei de masline, un catel de usturoi zdrobit usor, cimbru salvie si coriandru. Se rumeneste astfel rulada pe toate partile in asa fel incat carnea sa capete o culoare aurie si o aroma placuta. Dupa aromatizare se introduce muschiul in cuptor intr-o tava cu putin ulei de masline si vinul chardonnay pentru 20 de minute la o temperatura moderata. Cand se scoate din cuptor se condimenteaza cu sare si piper.

Pentru garnitura se fierb legumelele taiate cubulete in apa si putin delikat aproximativ 40% asa fel incat sa nu-si piarda propietatile organoleptice, culorile si aromele proaspete . Dupa fierbere se scurg si se trag in unt la o temperatura moderata aproximativ 5 minute dupa care se adauga un strop de lamaie pentru a capata un gust light (usor dulce-acrisor).

Pentru sos se taie ardeiul in baghete foarte subtiri si se pregateste al dente intr-o tigaie cu ulei de masline, un praf de sare si piper, la fel ca si mix-ul de legume, ca sa nu-si piarda culoarea si aroma. Dupa 5 minute se leaga cu zaharul brun si otetul balsamic, se mai lasa la foc moderat si la urma se adauga o lingurita de sos de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de muschi de porc cu mix de legume ca la adjud" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui in crusta de miere cu cartofi si portocale

Pulpe de pui in crusta de miere cu cartofi si portocale

Spalam ciocanelele si le curatam bine, le condimentam si le bagam la frigider. Curatam cartofii si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de vin

Cotlet de porc cu sos de vin

Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se aseaza intr-un

2 voturi    5 comentarii
15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    O bunatate !

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Ba mie mi a placut si ti dau 5* chgiar daca pozele nu sunt prea clare,intentia conteaza Si sunt si eu mandra ca ai scris adjud ,eu sunt adjudeanca si deci....felicitari!

  • Fara foto

    bubulina , 13 februarie 2009

    Cred ca pozele nu au nimic in comun cu reteta, ca nu s-a inteles nimic.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • - o bucata de muschi de porc
  • (aproximativ jumatate de kilogram)
  • - 3-4 felii de sunca afumata
  • - 1-2 catei de usturoi
  • - mirodenii: sare
  • piper
  • cimbru
  • salvie
  • coriandru etc
  • - un pahar de vin alb (de preferinta Chardonnay)
  • - ulei de masline extravirgin.
  • Pentru garnitura:
  • - mix de legume frantuzesti( poti folosi legume
  • proaspete cum ar fi: morcovi
  • cartofi
  • mazare
  • fasole verde etc
  • sau un mix de legume congelate
  • de la magazin)
  • - unt (aproximativ 50 de grame)
  • - mirodenii: sare
  • piper
  • cibru
  • - o lingurita de delikat
  • - un strop de zeama de lamaie.
  • Pentru sos:
  • 1- ardei gras rosu sau gogosari
  • 2 ulei de masline extravirgin
  • 3- jumate de lingurita de aceto balsamico (otet
  • balsamic)
  • 4- sugar brown( zahar brun)
  • 5- o lingurita de sos de rosii
  • 6- mirodenii: sare si piper.
  • Pentru decor:
  • 1- patrunjel
  • 2- ardei gras
  • rosu si galben.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gratar piept de pui cu garnitura de legume