autor:

Timea

» » , Mancaruri cu carne, Slow Cooking

Rulada de porc cu mazare pe pat de legume, la slow cooker Crock Pot

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru 2 rulade:, 1 kg cotlet de porc fara os, Umplutura pentru rulada, 200 gr mazare (congelata am avut eu), un pic de sare, piper si oregano pentru piureul de mazare &ndash dupa gust, , Pentru uns carnea:, 1 lingura ulei de masline, 1/2 lingurita sare de mare, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita oregano uscat, , Pentru patul de legume, 10-12 cartofi, 4 morcovi mari, 3 cepe mici, 1 ardei rosu, 2-3 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare mare, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1/2 lingurita piper negru macinat, , Pentru uns vasul de ceramica: o lingura de unt

Dificultate: Medie Timp: 6h

113 voturi

Mod de preparare

Incepem cu inceputul :). Punem mazarea la fiert in apa cu putina sare timp de aprox 10 minute. Strecuram mazarea si o trecem pe sub un jet de apa rece.

Facem mazarea pasta folosind un mixer vertical.

Punem piureul de mazare intr-un bol si adaugam sarea, piperul si oregano uscat, apoi omogenizam.

Carnea o taiem mai intai in doua, apoi fiecare bucata de carne o batem cu ciocanul de batut carne.

Ungem fiecare bucata de carne cu piureul de mazare si rulam, apoi legam cu ata speciala pentru rulade.

Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele (sare, piper, boia de ardei si oregano) si ungem cu acest ulei aromat ambele rulade.

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem in doua sau in patru in functie de marime, morcovii ii taiem rondele de 2-3 cm, ceapa o taiem in doua, iar ardeiul felii mari.

Intr-un bol mai mare punem uleiul si condimentele in care amestecam apoi bucatile de cartofi si morcovi.

Ungem vasul de ceramica al aparatului slow cooker cu un strat de unt si turnam cartofii si morcovii condimentati in vas.

Asezam cele doua rulade peste cartofi si morcovi si punem pe langa ele ceapa si ardeiul.

Acoperim vasul cu capacul din dotare, selectam temperatura”High” si timpul de gatire 5 ore.

In tot acest timp asteptam cuminti si savuram mirosul imbietor din bucatarie.

Dupa terminarea programului aparatul slow cooker Crock Pot trece automat pe functia de pastrare cald, asa ca daca puneti mancarea in vas la gatit dimineata, puteti pleca linistiti la cumparaturi sau la lucru sau oriunde aveti treaba si cand ajungeti acasa aveti mancarea calda.

Mi-a placut in mod deosebit textura legumelor chiar daca au stat atatea ore la gatit in vasul de ceramica, au ramas intregi, ferme si gustul lor a fost perfect pastrandu-si toate aromele. Iar carnea a fost frageda si cu un gust foarte bun de la piureul de mazare si amestecul de condimente si datorita gatirii lente.

Acest aparat nu are nici un minus, poate ati spune ca timpul de gatit e prea lung, insa rezultatul e pe masura si e perfect mai ales intr-o zi de sambata cand ai de gatit mai multe pentru duminica, dupa ce pregatesti ingredientele si le pui in vas poti face linistit un desert sau curatenie sau orice altceva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu mazare pe pat de legume, la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Slow Cooking
Cartofi wedges la slow cooker Crock-Pot

Cartofi wedges la slow cooker Crock-Pot

Spalam bine cartofii si ii taiem in sferturi. Punem cartofii in vasul aparatului Crock-Pot slow cooker

0 voturi    0 comentarii
2h
Slow Cooking
Budinca cu afine la slow cooker Crock pot

Budinca cu afine la slow cooker Crock pot

Intr-un bol amestecati untul cu zaharul pana devine usor spumos. Incorporati treptat cate un ou intreg

11 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corina Valea , 04 mai 2015

    ESTE BESTIALA RETETA

  • Fara foto

    MATHE KAROLY , 29 aprilie 2015

    imi place, like

Dificultate

Medie

Timp

6h

113 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 rulade:
  • 1 kg cotlet de porc fara os
  • Umplutura pentru rulada
  • 200 gr mazare (congelata am avut eu)
  • un pic de sare
  • piper si oregano pentru piureul de mazare &ndash dupa gust
  • Pentru uns carnea:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano uscat
  • Pentru patul de legume
  • 10-12 cartofi
  • 4 morcovi mari
  • 3 cepe mici
  • 1 ardei rosu
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • Pentru uns vasul de ceramica: o lingura de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

24 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

MATHE KAROLY

imi place, like

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Slow Cooking

Escalop de vara Escalop de vara

De curând am descoperit carnea de vițel. Bine, o știam de mult, doar că fetița mea nu o prea agrea...până acum! Ceapa

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Somon crocant cu legume Somon crocant cu legume

Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna

0 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de legume de post la slow cooker Crock Pot