Rulada de porc cu mazare pe pat de legume, la slow cooker Crock Pot

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie
Rulada de porc cu mazare pe pat de legume, la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • Pentru 2 rulade:
  • 1 kg cotlet de porc fara os
  • Umplutura pentru rulada
  • 200 gr mazare (congelata am avut eu)
  • un pic de sare, piper si oregano pentru piureul de mazare – dupa gust
  • Pentru uns carnea:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita oregano uscat
  • Pentru patul de legume
  • 10-12 cartofi
  • 4 morcovi mari
  • 3 cepe mici
  • 1 ardei rosu
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • Pentru uns vasul de ceramica: o lingura de unt

Mod de preparare

Incepem cu inceputul :). Punem mazarea la fiert in apa cu putina sare timp de aprox 10 minute. Strecuram mazarea si o trecem pe sub un jet de apa rece.

Facem mazarea pasta folosind un mixer vertical.

Punem piureul de mazare intr-un bol si adaugam sarea, piperul si oregano uscat, apoi omogenizam.

Carnea o taiem mai intai in doua, apoi fiecare bucata de carne o batem cu ciocanul de batut carne.

Ungem fiecare bucata de carne cu piureul de mazare si rulam, apoi legam cu ata speciala pentru rulade.

Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele (sare, piper, boia de ardei si oregano) si ungem cu acest ulei aromat ambele rulade.

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem in doua sau in patru in functie de marime, morcovii ii taiem rondele de 2-3 cm, ceapa o taiem in doua, iar ardeiul felii mari.

Intr-un bol mai mare punem uleiul si condimentele in care amestecam apoi bucatile de cartofi si morcovi.

Ungem vasul de ceramica al aparatului slow cooker cu un strat de unt si turnam cartofii si morcovii condimentati in vas.

Asezam cele doua rulade peste cartofi si morcovi si punem pe langa ele ceapa si ardeiul.

Acoperim vasul cu capacul din dotare, selectam temperatura”High” si timpul de gatire 5 ore.

In tot acest timp asteptam cuminti si savuram mirosul imbietor din bucatarie.

Dupa terminarea programului aparatul slow cooker Crock Pot trece automat pe functia de pastrare cald, asa ca daca puneti mancarea in vas la gatit dimineata, puteti pleca linistiti la cumparaturi sau la lucru sau oriunde aveti treaba si cand ajungeti acasa aveti mancarea calda.

Mi-a placut in mod deosebit textura legumelor chiar daca au stat atatea ore la gatit in vasul de ceramica, au ramas intregi, ferme si gustul lor a fost perfect pastrandu-si toate aromele. Iar carnea a fost frageda si cu un gust foarte bun de la piureul de mazare si amestecul de condimente si datorita gatirii lente.

Acest aparat nu are nici un minus, poate ati spune ca timpul de gatit e prea lung, insa rezultatul e pe masura si e perfect mai ales intr-o zi de sambata cand ai de gatit mai multe pentru duminica, dupa ce pregatesti ingredientele si le pui in vas poti face linistit un desert sau curatenie sau orice altceva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor