Ingrediente
Blat5 oua, 5 prune,7-8 boabe de struguri cu bob mare,negri,un praf de sare ,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,3 linguri de ulei,esenta, Crema2 linguri de branza proaspata de vaci,o canita de smantana grasa,150 g zahar pudra,zahar vanilat, Umplutura de fructeo gutuie mare si coapta,10 prune,un ciorchin de struguri cu bob mare,negri,200 g zahar,2 linguri de lichior de fructe, Ornare100 g ciocolata alba,100 g miez de nuca maruntit
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
1 vot
Mod de preparare
Dupa coacere se desprinde de hartia de copt si se lasa pe hartie ,sa se raceasca.
2.Gutuia curatata de coaja si feliata se da prin razatoare.Prunele si boabele de struguri,spalate,se maruntesc in cubulete fine.
Gutuia rasa se pune sa fiarba cam 15 minute,in siropul legat de apa cu zahar apoi se adauga si cubuletele de prune si struguri,se lasa sa clocoteasca la foc molcom inca 15 minut,apoi se parfumeaza cu lichiorul(eu am pus putin Gin,asta aveam in casa si au un gust delicios).Se strecoara fructele de sirop siu se lasa sa se raceasca bine.
3.Se prepara crema mixand la viteza maxima smantana rece,turnand treptat zaharul si vanilia apoi cand incepe sa se lege ,adaugam si branzica scursa bine.Se amesteca usor,pana se incorporeaza.
4.Se intoarce blatul cu josul in sus,tot pe hartie apoi se unge cu un strat de crema iar deasupra se presara pe toatea suprafata,fructele scurse si racite bine.Se ruleaza strans ajutandu-ne de hartia de copt si se pune pe platou.Se decoreaza deasupra cu ciocolata alba topita cu o lingurita de lapte si deasupra se presara miez de nu7ca prajit si maruntit.Se da la rece cel peutin o ora apoi se poate felia.
Pofta buna!