autor:

Fara foto

» » Fripturi

Rulada din muschi de porc cu oua si ciuperci

Autor: Monica Tone (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 august 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica Tone (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 august 2007

Ingrediente
Muschi de porc, 2 oua, 1 cutie conserva ciuperci taiate, condimente speciale pentru carne de porc, ardei gras 3 bucati (1 verde, 1 galben si 1 rosu), 1 legatura patrunjel, 200 ml ulei, cimbru uscat, piper boabe, salata verde, 1 gogosar, 1 lamaie, 1 portocala.

Dificultate: Medie Timp: 1h

104 voturi

Mod de preparare

Muschiul de porc se imparte pe jumatate fara a se taia si se bate bine cu ciocanul de snitele pe ambele parti pana se subtieaza. Oua se fierb, se decojesc si se taie pe jumatate in lung.

Ciupercile se spala bine. Ardeiul gras se taie felii subtiri, iar patrunjelul se toaca fin. Se unge carnea cu ulei, se condimenteaza si se pun oule, in sir, ardeiul gras alternand rosu, galben, verde, cipercile in ploaie si patrunjelul. Se ruleaza carnea si se leaga cu o ata suficient de groasa. se unge din nou cu ulei si se condimenteza. Se pune in tava uleiul, 2 pahare de apa, cimbru si piper si se adauga rulada. Se da la cuptor la foc mediu. Din cand in cand se stropeste rulada cu sosul in care fierbe. daca este neoie se mai poate aduga pe parcurs apa. Rulada este gata cand carnea este frumos rumenita si prinde crusta.

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se desprinde ata cu care a fost legata (daca se va lega frumos, uniform, vor ramane semne de la ata si rulada se va taia exact pe acele semne) apoi se taie felii. Pe un platou oval se aseaza frunze de salata verde apoi rulada taiata, fara ai strica forma ei normala (adica in lung, exact ca si cand nu ar fi taiata). se taie gogosarul felii si se aseaza de o parte si de alta a ruladei. din lamaie si portocala se fac diferite flori cu care se orneaza rulada. Se poate adauga si cateva masline.

Combinatia de culori este una extraordinara iar efectul va fi unul garantat. Gustul de asemenea. Se poate servi cu cartori natur, in niciun caz cu ciuperci sote sau alte preparate din ciuperci deoarece rulada contine deja ciuperci si nu se pot servi doua feluri de mancare cu aceleasi legume la aceeasi masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din muschi de porc cu oua si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui cu cartofi noi  la cuptor

Piept de pui cu cartofi noi la cuptor

-puiul se condimenteaza,si se pune pe staniol,peste el se pun bucatele de rosii,ardei si ceapa,se

3 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Pulpe picante cu cartofi manastiresti

Pulpe picante cu cartofi manastiresti

Indepartam pielea de pe pulpe , le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem intr-un

25 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

104 voturi

Ingrediente

  • Muschi de porc
  • 2 oua
  • 1 cutie conserva ciuperci taiate
  • condimente speciale pentru carne de porc
  • ardei gras 3 bucati (1 verde
  • 1 galben si 1 rosu)
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 ml ulei
  • cimbru uscat
  • piper boabe
  • salata verde
  • 1 gogosar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui dezosate la cuptor cu busuioc si usturoi