Rulada din muschi de porc cu oua si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Muschi de porc
  • 2 oua
  • 1 cutie conserva ciuperci taiate
  • condimente speciale pentru carne de porc
  • ardei gras 3 bucati (1 verde
  • 1 galben si 1 rosu)
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 ml ulei
  • cimbru uscat
  • piper boabe
  • salata verde
  • 1 gogosar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala.

Mod de preparare

Muschiul de porc se imparte pe jumatate fara a se taia si se bate bine cu ciocanul de snitele pe ambele parti pana se subtieaza. Oua se fierb, se decojesc si se taie pe jumatate in lung.

Ciupercile se spala bine. Ardeiul gras se taie felii subtiri, iar patrunjelul se toaca fin. Se unge carnea cu ulei, se condimenteaza si se pun oule, in sir, ardeiul gras alternand rosu, galben, verde, cipercile in ploaie si patrunjelul. Se ruleaza carnea si se leaga cu o ata suficient de groasa. se unge din nou cu ulei si se condimenteza. Se pune in tava uleiul, 2 pahare de apa, cimbru si piper si se adauga rulada. Se da la cuptor la foc mediu. Din cand in cand se stropeste rulada cu sosul in care fierbe. daca este neoie se mai poate aduga pe parcurs apa. Rulada este gata cand carnea este frumos rumenita si prinde crusta.

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se desprinde ata cu care a fost legata (daca se va lega frumos, uniform, vor ramane semne de la ata si rulada se va taia exact pe acele semne) apoi se taie felii. Pe un platou oval se aseaza frunze de salata verde apoi rulada taiata, fara ai strica forma ei normala (adica in lung, exact ca si cand nu ar fi taiata). se taie gogosarul felii si se aseaza de o parte si de alta a ruladei. din lamaie si portocala se fac diferite flori cu care se orneaza rulada. Se poate adauga si cateva masline.

Combinatia de culori este una extraordinara iar efectul va fi unul garantat. Gustul de asemenea. Se poate servi cu cartori natur, in niciun caz cu ciuperci sote sau alte preparate din ciuperci deoarece rulada contine deja ciuperci si nu se pot servi doua feluri de mancare cu aceleasi legume la aceeasi masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise