Rulada Pavlova cu frisca si sos de afine. Reteta de rulada de bezea cu frisca si sos de fructe

Rulada Pavlova cu frisca si sos de afine este un desert delicios si elegant, perfect pentru ocazii speciale. Aceasta combina textura crocanta si pufoasa a bezelei cu frisca delicata si sosul acrisor de afine. Iata cum poti prepara acest desert:

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulada Pavlova cu frisca si sos de afine. Reteta de rulada de bezea cu frisca si sos de fructe

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingurita de amidon de porumb
  • 1 lingurita de otet de mere
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Pentru sosul de afine:
  • 200 g afine proaspete sau congelate
  • 2-3 linguri de zahar (in functie de gustul dorit)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingurita de amidon de porumb dizolvat in putina apa

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 150°C si tapeteaza o tava de 30x40 cm cu hartie de copt.

Bate albusurile intr-un bol curat si uscat pana cand incep sa formeze varfuri moi.
Adauga zaharul treptat, cate o lingura pe rand, continuand sa bati albusurile pana cand obtii o bezea ferma si lucioasa.
Incorporeaza amidonul, otetul si vanilia, amestecand usor cu o spatula.
Intinde bezeaua uniform pe hartia de copt.

Coace bezeaua timp de 25-30 de minute sau pana cand devine usor aurie si crocanta la exterior, dar moale in interior.

Lasa bezeaua sa se raceasca in tava timp de cateva minute, apoi transfer-o pe o hartie pergament curata.

Bate frisca lichida impreuna cu zaharul pudra si extractul de vanilie pana cand obtii o consistenta ferma.

Pune afinele intr-o cratita mica, impreuna cu zaharul si sucul de lamaie.
Fierbe la foc mediu pana cand afinele incep sa se descompuna si sosul se ingroasa usor.
Adauga amidonul dizolvat si mai fierbe pentru cateva minute pana cand sosul capata consistenta dorita.
Lasa sosul sa se raceasca inainte de a-l folosi.

Intinde frisca uniform peste bezeaua racita, lasand deoparte 2-3 linguri pentru decor.
Adauga sosul de afine peste frisca.
Ruleaza bezeaua cu grija, folosindu-te de hartia pergament pentru a o ajuta sa se ruleze fara sa se rupa.
Decoreaza rulada cu restul de frisca, afine si capsuni proaspete. Presara si putin fistic tocat sau foloseste frunze proaspete de menta pentru contrast.

Sfat:
Pastreaza rulada la frigider pentru cateva ore inainte de servire pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda.

Aceasta rulada Pavlova cu frisca si sos de afine va fi cu siguranta o bucurie la orice masa!

Incearca si reteta de Pavlova cu frisca si zmeura, mini Pavlova sau tort Pavlova cu ciocolata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise