Punem in apa curmalele si nucile, in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore.
In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat: taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid si mixam pana obtinem o compozitie omogena su umeda.
Untul de cacao cand il cumparati este in stare solida, eu il pun cu borcanul intr-un vas cu apa pe foc si il lasa sa se faca lichid .
Luam o folie de aluminiu si intindem pe ea, cu mana, aluatul din tarate. Lasam deoparte.
In vasul blenderului punem nucile hidratate, scurse bine de apa, mierea, stafidele, cacao/pudra de roscove, scortisoara si untul de cacao si mixam pana cand avem o compozitie fina. Din cand in cand trebuie sa opriti robotul si sa luati de pe marginile vasului compozitia .
Intindem crema peste blatul de tarate, rulam cu grija si punem la frigider pentru 4-5 ore sau la congelator pentru 1- 2 ore.
Feliem cu un cutit bine ascutit si servim .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii