Punem in apa curmalele si nucile, in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore.
In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat: taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid si mixam pana obtinem o compozitie omogena su umeda.
Untul de cacao cand il cumparati este in stare solida, eu il pun cu borcanul intr-un vas cu apa pe foc si il lasa sa se faca lichid .
Luam o folie de aluminiu si intindem pe ea, cu mana, aluatul din tarate. Lasam deoparte.
In vasul blenderului punem nucile hidratate, scurse bine de apa, mierea, stafidele, cacao/pudra de roscove, scortisoara si untul de cacao si mixam pana cand avem o compozitie fina. Din cand in cand trebuie sa opriti robotul si sa luati de pe marginile vasului compozitia .
Intindem crema peste blatul de tarate, rulam cu grija si punem la frigider pentru 4-5 ore sau la congelator pentru 1- 2 ore.
Feliem cu un cutit bine ascutit si servim .
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii