Rulou cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata, de post

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Rulou cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata, de post

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 160 ml apa minerala
  • 3 linguri zahar
  • 3,5 gr drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 120 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 linguri zahar
  • 2 linguri dulceata de visine
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • 4-5 linguri lapte de soia cald
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 4-5 linguri apa
  • in plus, zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si amestecam cu o lingura.

Incorporam coaja rasa de lamaie, vanilia, apoi apa minerala calduta, treptat.

Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen si elastic.

La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute.

Acoperim aluatul, il lasam o ora la dospit, intr-un loc ferit de curent.

Umplutura:

Stafidele le punem intr-o cana cu apa calda si putin rom pentru 10 minute, apoi le scurgem bine.

Intr-un bol amestecam nuca cu zaharul si cacaoa.

Adaugam stafidele, dulceata de visine, coaja de portocala confiata si esenta de rom.

La final, punem putin lapte de soia caldut, cat sa obtinem o consistenta cremoasa a umpluturei.

Aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.

Intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara si subtire.

Punem umplutura, o intindem cu o paleta pe toata suprafata aluatului.

Incepem si rulam dintr-un capat, apoi il rasucim dandu-i forma de melc.

In vasul aparatului Crock Pot punem hartie de copt si asezam ruloul.

Il acoperim cu capac, il conectam la curent.

Setam modul Low si un timp de 2 ore, apoi setam modul Hight si un timp de 30 de minute.

Cand este gata deconectam aparatul de la curent.

Intr-o cratita, punem apa cu cele 2 linguri de zahar, le transferam pe foc pana se topeste zaharul.

Cu acest sirop ungem ruloul cald si il tinem acoperit pana se raceste.

Cand este rece, il pudram cu zahar si servim!

Pentru cei care vor sa il faca intr-un cuptor normal:

Asezati ruloul intr-o tavata rotunda tapetata cu hartie de copt.

Il lasati sa dospeasca 15 minute, apoi il introduceti in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Cand prinde o crusta rumena deasupra, il scoateti din cuptor si il ungeti bine cu sirop.

Il acoperiti cu un prosop gros, il lasati sa se raceasca si il pudrati cu zahar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise