autor:

Fara foto

» » Slow Cooking

Rulou cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata, de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 250 gr faina, 160 ml apa minerala, 3 linguri zahar, 3,5 gr drojdie uscata, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, 2 lingurite esenta de vanilie, 3 linguri ulei, Pentru umplutura:, 120 gr nuca macinata, 1 lingura cacao, 1 linguri zahar, 2 linguri dulceata de visine, 2 linguri stafide, 1 lingura coaja de portocala confiata, 4-5 linguri lapte de soia cald, 2 lingurite esenta de rom, Pentru sirop:, 2 linguri zahar, 4-5 linguri apa, in plus, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si amestecam cu o lingura.
Incorporam coaja rasa de lamaie, vanilia, apoi apa minerala calduta, treptat.
Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen si elastic.
La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute.
Acoperim aluatul, il lasam o ora la dospit, intr-un loc ferit de curent.
Umplutura:
Stafidele le punem intr-o cana cu apa calda si putin rom pentru 10 minute, apoi le scurgem bine.
Intr-un bol amestecam nuca cu zaharul si cacaoa.
Adaugam stafidele, dulceata de visine, coaja de portocala confiata si esenta de rom.
La final, punem putin lapte de soia caldut, cat sa obtinem o consistenta cremoasa a umpluturei.
Aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.
Intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara si subtire.
Punem umplutura, o intindem cu o paleta pe toata suprafata aluatului.
Incepem si rulam dintr-un capat, apoi il rasucim dandu-i forma de melc.
In vasul aparatului Crock Pot punem hartie de copt si asezam ruloul.
Il acoperim cu capac, il conectam la curent.
Setam modul Low si un timp de 2 ore, apoi setam modul Hight si un timp de 30 de minute.
Cand este gata deconectam aparatul de la curent.
Intr-o cratita, punem apa cu cele 2 linguri de zahar, le transferam pe foc pana se topeste zaharul.
Cu acest sirop ungem ruloul cald si il tinem acoperit pana se raceste.
Cand este rece, il pudram cu zahar si servim!
Pentru cei care vor sa il faca intr-un cuptor normal:
Asezati ruloul intr-o tavata rotunda tapetata cu hartie de copt.
Il lasati sa dospeasca 15 minute, apoi il introduceti in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand prinde o crusta rumena deasupra, il scoateti din cuptor si il ungeti bine cu sirop.
Il acoperiti cu un prosop gros, il lasati sa se raceasca si il pudrati cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata, de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Slow Cooking
Ciorba de legume de post la slow cooker Crock Pot

Ciorba de legume de post la slow cooker Crock Pot

Inca o ciorba numai si numai din legume facuta cu ajutorul prietenului meu Crock-Pot :). Mie imi

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Slow Cooking
Supa marocana de linte la slow cooker Crock Pot

Supa marocana de linte la slow cooker Crock Pot

Puneti ceapa maruntita, morcovii taiati bucatele, cartofii cubulete, usturoiul maruntit, uleiul,

6 voturi    0 comentarii
4h 15 min
Slow Cooking

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 160 ml apa minerala
  • 3 linguri zahar
  • 3,5 gr drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 120 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 linguri zahar
  • 2 linguri dulceata de visine
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • 4-5 linguri lapte de soia cald
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 4-5 linguri apa
  • in plus
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Slow Cooking

Iepure cu vegetale si smantana Iepure cu vegetale si smantana

Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock Pot-ul botezat Alin;),

1 vot    0 comentarii
2h 5 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ardei umpluţi (slow cooker) Ardei umpluţi (slow cooker)

Curăţăm ardeii, îi spălăm în interior şi îi lăsăm să se scurgă de apă. Ceapa şi morcovul tocate mărunt se călesc,

6 voturi    3 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Pulpe de rata la Crock Pot