Pentru început am curățat carnea de somon îndepărtându-i pielița. Am tăiat-o pe mijloc astfel încât să obțin o bucată mai lunguiață.
Am pus într-un castron untul și piperul roșu. Am omogenizat după care am adăugat hribii tăiați cubulețe. Eu am folosit hribi de la congelator.
Am întins umplutura pe toată suprafața fileului de somon, apoi am rulat cu grijă să nu rup fibra acestuia.
Am așezat ruloul în vasul ceramic Crock Pot împreună cu morcovii baby. Am presărat puțină sare și câteva boabe de piper Szechuan. Am setat programul ”low” și am gătit somonul timp de o oră și jumătate.
Pe ultima sută de metri m-am ocupat de sosul de alune de pădure. Am folosit alune culese de mine, deci a trebuit mai întâi să le sparg. :) Le-am prăjit ușor iar mai apoi, le-am măcinat cu ajutorul râșniței de cafea.
Am pus într-o cratiță smântâna dulce și alunele de pădure măcinate și am amestecat continuu. Când a ajuns la punctul de fierbere am dat sosul deoparte.
Pe o farfurie am așezat patul de morcovi urmat de ruloul de somon. Am servit împreună cu sosul cald.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii