Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Carnea tocata se condimenteaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 portii
  • 1,3 kg carne de vaca tocata
  • 200 gr creveti decorticati mici
  • 10 bucati surimi
  • rozmarin verde
  • cimbru verde
  • sare de mare
  • piper macinat grunjos
  • 20 de felii de bacon fresh, taiat pe lung
  • Pentru sos:
  • 300 gr suc de rosii
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 50 ml vin rosu dulce
  • zahar brun 1 lingura,
  • 200 ml supa de peste
  • 50 gr unt
  • 50 ml supa de oase sau vita
  • 100 gr creveti si raci la conserva
  • Garnitura :
  • 40 - 50 cartofi noi mici, sa fie 4-5 la portie
  • 3 batoane de surimi
  • 2 linguri de creveti decorticati
  • 2 linguri de bacon cubulete
  • 2 linguri de ardei gras colorati
  • ulei de masline 50 ml
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu crevetii tocati cu cutitul, ierburile tocate. Se framanta bine si se fac suluri de grosimea unui salam obisnuit si in mijloc, bucati din surimi. Se ruleaza in bacon si se asaza intr o tigaie fierbinte, unsa cu ulei. Se prajesc rulourile pe toate partile si se transfera in tava si se dau la cuptorul infierbantat la 190 grade C, 20 de minute.

Sosul: Intr-o cratita, se topeste untul, se prajesc racii si crevetii, se adauga zaharul brun. Tigaia in care s-a prajit carnea, se infierbanta cu grasimea ramasa in ea si se deglaseaza cu vinul rosu si se toarna jiul peste sosul de creveti. Se adauga sosul de rosii si supa si se lasa la foc mare sa se reduca sosul. Se condimenteaza si se paseaza sosul in blender, apoi se trece prin sita.

Cartofii noi se spala bine si se fierb in coaja, apoi se scurg de apa. Intr-o tigaie, se trag ardeii si crevetii si surimi tocati, si se adauga verdeata. Amestecul se adauga peste cartofi si se da putin la cuptor sa fie tot preparatul cald.

Servire:

Intr-o farfurie adanca, se asaza garnitura, peste care se pune rulou taiat felii si se adauga sos.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura