Rulouri cu vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu vanilie

Ingrediente

  • pentru rulouri avem nevoie de:
  • 1 pachet aluat pentru foietaj;
  • 1 ou batut bine pentru uns;
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 350 ml lapte;
  • 3 linguri pline cu faina;
  • 4 linguri cu zahar;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 150 g unt;
  • 4 galbenusuri;
  • Coaja rasa de la o lamaie.

Mod de preparare

Rulourile:

Pentru ca mi-am dorit sa pregatesc rulouri cu vanilie de Revelion, l-am rugat pe tata sa-mi confectioneze niste rulouri. Asa ca, daca nu aveti niste forme speciale de patiserie, le puteti face din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.

Intre timp, se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.

Se preincalzeste cuptorul.

Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe ruloul de carton invelit in hartie de copt. Daca aveti putine rulouri, puteti folosi fasiile ca sa acoperiti intreg ruloul si le taiati abia dupa ce le-ati copt pentru a obtine mai multe si mai mici.

Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 15 minute, pana devin aurii.

Crema de vanilie:

Intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, se amesteca bine, se adauga laptele, zaharul si faina si acum se pun pe foc. Dati focul mic si amestecati bine cu un tel, tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut si apoi se ia de pe foc.

Acum se adauga untul si coaja rasa de lamaie si se amesteca bine.

Se lasa rulourile si crema la racit, abia apoi se pot umple.

La final, se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise