autor:

Anca E. Voicu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Rulouri cu vanilie

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
pentru rulouri avem nevoie de:, 1 pachet aluat pentru foietaj, 1 ou batut bine pentru uns, , pentru crema avem nevoie de:, 350 ml lapte, 3 linguri pline cu faina, 4 linguri cu zahar, Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, 150 g unt, 4 galbenusuri, Coaja rasa de la o lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Rulourile:
Pentru ca mi-am dorit sa pregatesc rulouri cu vanilie de Revelion, l-am rugat pe tata sa-mi confectioneze niste rulouri. Asa ca, daca nu aveti niste forme speciale de patiserie, le puteti face din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.

Intre timp, se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.


Se preincalzeste cuptorul.
Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe ruloul de carton invelit in hartie de copt. Daca aveti putine rulouri, puteti folosi fasiile ca sa acoperiti intreg ruloul si le taiati abia dupa ce le-ati copt pentru a obtine mai multe si mai mici.
Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 15 minute, pana devin aurii.

Crema de vanilie:
Intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, se amesteca bine, se adauga laptele, zaharul si faina si acum se pun pe foc. Dati focul mic si amestecati bine cu un tel, tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut si apoi se ia de pe foc.
Acum se adauga untul si coaja rasa de lamaie si se amesteca bine.

Se lasa rulourile si crema la racit, abia apoi se pot umple.
La final, se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
rulouri cu crema de vanilie

rulouri cu crema de vanilie

se taie foaiaetaj in fasi subtiri si se suleaza pe formaele de rulouri se ung cu ou deasupra si

3 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasile Vali , 09 decembrie 2015

    Abia astept sa le incerc si eu!

  • Anca E. Voicu

    Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 05 iulie 2015

    Draga Mary, ma bucur ca ti-a fost de ajutor! Multumesc si eu :)

  • Fara foto

    Mary , 13 mai 2015

    Minunata idee! Multumesc!

    • Fara foto

      Anca Elena Voicu , 06 mai 2015

      Draga Iuliana, ma bucur ca ti-a placut :)

    • Fara foto

      Iuliana Giurgiu , 01 mai 2015

      ce idee super ! mersi !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • pentru rulouri avem nevoie de:
  • 1 pachet aluat pentru foietaj
  • 1 ou batut bine pentru uns
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri pline cu faina
  • 4 linguri cu zahar
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
  • 150 g unt
  • 4 galbenusuri
  • Coaja rasa de la o lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Anca E. Voicu (Chef de cuisine)

Draga Mary, ma bucur ca ti-a fost de ajutor! Multumesc si eu :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chessecake cu dulceata de zmeura