autor:

Alina

» » Fripturi

Rulouri de porc in sos de vin (Uimeste-ti oaspetii)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 2 persoane, -1/2 kg de cotlet de porc, -2 carnati cabanos sau oltenesti dupa preferinta, -4 -5 catei de usturoi, -50 ml ulei, -100 ml vin alb, -piper, sare, foaie de dafin, -3-4 cartofi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare.
Cotletul se spala si se feliaza, dupa care se sareaza si condimenteaza.Se bate usor
Carnatii se portioneaza in functie de marimea feliei de cotlet.
Felia de carne se ruleaza in jurul carnatului si se fixeaza cu scobitori.
In uleiul incins, se rumenesc rulourile, si se adauga o cana de apa , condimente, 50 ml vin. Se inabuse, avand grija sa intoarcem din cand in cand rulourile. Daca este nevoie se mai adauga cate un pic de apa. Cand este gata se mai adauga 50 ml vin si usturoiul tocat.
Cartofii se paseaza si se adauga cateva linguri de sos.
Se aseaza rulourile(nu uitati sa scoateti scobitorile) pe o farfurie alaturi de piureul de cartofi.
Se adauga si sosul .
Se poate servi impreuna cu o salata de castraveciori acri.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de porc in sos de vin (Uimeste-ti oaspetii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Peste la steamer by copilou

Peste la steamer by copilou

Se spala morcovi, cartofi si ciupercile, apoi se curata. Morcovi, cartofi si ciupercile se pun in

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Friptura de pui marinata la grill

Friptura de pui marinata la grill

Carnea se curata , se spala, si se introduce in marinata unde va sta cca 30 de minute... Dupa ce

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O bunatate! pe placul lui Alex!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Super !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Foarte bune!

    • Fara foto

      vera , 28 martie 2010

      bun si interesant

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Cu umplutura se poate jongla asa ca fiecare poate face aceasta reteta dupa cum ii place si dupa cum se simte bine.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Daca ai pus alte umpluturi, desigur ca nu sunt la fel! Reteta e interesanta si apetisanta!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Aceste rulouri, acum multi ani, le-am inventat de revelion. Pe atunci nu ma pasiona gatitul. Si de atunci, le-am preparat cu diverse umpluturi. Niciodata cu carnati. Si nu voi gati asa ceva: tocatura ma va duce direct la spital si nici nu-mi plac.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Felicitari pentru reteta. Pot sa o gatesc si pentru noi, acasa, chiar daca nu avem oaspeti? :)

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Excelenta, merita sa-ti uimesti oasperii. Felicitari !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Bravo !!1 Cand mai faci ca ...ma invit la tine !!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • -1/2 kg de cotlet de porc
  • -2 carnati cabanos sau oltenesti dupa preferinta
  • -4 -5 catei de usturoi
  • -50 ml ulei
  • -100 ml vin alb
  • -piper
  • sare, foaie de dafin
  • -3-4 cartofi

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

mariana scarlat (Chef de cuisine)

O bunatate! pe placul lui Alex!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Aripioare de pui picante