Salam de biscuiţi reţetă
Salam de biscuiţi reţetă
Biscuitii se faramiteaza si peste ei se pune un pahar de apa in care am adaugat si esenta de rom. Separat, intr-un vas emailat se pune zaharul, jumatate de pahar cu apa, cacao si untul si se pune la foc mediu. Cu o lingura de lemn desfacem untul in bucati mai mici pentru a grabi topirea. Se fierbe pana devine un sirop ca mierea de groasa (dupa ce incepe sa faca bulbuci am tinut pe foc inca vreo 2 minute); se amesteca in continuu. Se ia de pe foc, se adauga biscuitii, si optional rahat taiat in bucatele mici sau un pumn de stafide. Se amesteca bine, pana siropul de cacao a acoperit uniform toti biscuitii.
Pe o folie de celofan se varsa jumatate din amestec, se ridica marginile celofanului si cu mainile se modeleaza forma de salam. Se procedeaza la fel si cu restul de amestec. O alta varianta ar fii sa faceti bilute cu mana din amestecul care s-a racit putin. Bilutele pot fi trecute pe urma prin cocos sau zahar pudra. Se lasa salamurile la racit intr-un loc drept. Dupa aproximativ 3 ore pot fii taiate felii. Salamul de biscuiti se pastreaza la frigider. Pofta buna!
Alte retete de dulciuri gasiti pe blogul The Green Foot.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii