Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă

Ingrediente

  • 1/2 kg biscuiti - sa fie biscuiti mai tari, nu din cei care ti se topesc in gura
  • 13 linguri de zahar
  • 1 unt de 200 grame
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • 1 1/2 pahar de apa
  • optional stafide sau rahat

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Biscuitii se faramiteaza si peste ei se pune un pahar de apa in care am adaugat si esenta de rom. Separat, intr-un vas emailat se pune zaharul, jumatate de pahar cu apa, cacao si untul si se pune la foc mediu. Cu o lingura de lemn desfacem untul in bucati mai mici pentru a grabi topirea. Se fierbe pana devine un sirop ca mierea de groasa (dupa ce incepe sa faca bulbuci am tinut pe foc inca vreo 2 minute); se amesteca in continuu. Se ia de pe foc, se adauga biscuitii, si optional rahat taiat in bucatele mici sau un pumn de stafide. Se amesteca bine, pana siropul de cacao a acoperit uniform toti biscuitii.

Pe o folie de celofan se varsa jumatate din amestec, se ridica marginile celofanului si cu mainile se modeleaza forma de salam. Se procedeaza la fel si cu restul de amestec. O alta varianta ar fii sa faceti bilute cu mana din amestecul care s-a racit putin. Bilutele pot fi trecute pe urma prin cocos sau zahar pudra. Se lasa salamurile la racit intr-un loc drept. Dupa aproximativ 3 ore pot fii taiate felii. Salamul de biscuiti se pastreaza la frigider. Pofta buna!

Alte retete de dulciuri gasiti pe blogul The Green Foot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise