autor:

mirey

» » Conserve si muraturi

Salata asortate de iarna cu maioneza din mustar

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Ingrediente
2 kg gogonele verzi spalate si taiate solzisori foarte fini, , 1 kg gogosari taiati feliute subtiri, , 1 kg morcov dat pe razatoarea mare, , 1/2 kg ceapa taiata solzisori, , 1/2 l otet, , 2 l apa, , 3 linguri sare fara iod, , 10 linguri zahar, , 1 pahar miere de albine, , boabe de piper, , 1 borcan de mustar de 400gr, , 300 - 400 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 3h

110 voturi

Mod de preparare

Otetul, apa, sarea, zaharul,mierea si piperul se fierb. Cand au dat un clocot se pun toate legumele, se stinge focul, se acopera si se tin la marinat 2 ore, dupa care se scurg si se amesteca cu maioneza facuta din mustar si ulei. Se pun in borcane si merge foarte bine cu carnea de porc. Nu se sterilizeaza. Zeama care ramane se poate folosi la acrit ciorba de burta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asortate de iarna cu maioneza din mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
GEM DE PRUNE ALBE

GEM DE PRUNE ALBE

Timpul cel mai mult se iroseste cu spalatul fructelor si al borcanelor. Borcanele spalate se sterilizeaza

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de prune cu miez de nuca

Gem de prune cu miez de nuca

Prunele spalate,curatate de samburi,se pun intr-un tuci cu zaharul pe foc,se amesteca sa nu se lipeasca,pana-si

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 40 comentarii
  • Fara foto

  • Mariana_Draganovic

    Mariana_Draganovic (Bucatar sef) , 07 ianuarie 2015

    Am,facuto de,multe ori,extraordinar,de buna.

  • Fara foto

    violeta mintar , 12 septembrie 2014

    o sa fac si eu

  • Fara foto

    Gontea-Gavrila Brindusa Amalia , 10 septembrie 2014

    eu o fac cu castraveti in loc de gogonele si fara ceapa

    • Fara foto

      Corina Mihai , 10 septembrie 2014

      da este gustoasa ca toate ingredientele sunt bune .... dar o intrebare. uleiul de la maioneza ... chiar daca este cu mustar nu capata gust de ranced?

    • Fara foto

      Vasilica Jecu , 10 septembrie 2014

      Nu am facut-o dar cu siguranta voi face si eu Multumesc pentru postare si pentru sfaturi.

    • Fara foto

      Iulian Mugur , 10 septembrie 2014

      haha, nu a murit nimeni de la mierea supraincalzita, de fapt se foloseste in multe retete, dar decat asa discutii "savante" nu mai bine pui zahar in loc de miere??

    • Fara foto

      Cristina Hogiag , 10 septembrie 2014

      o fac in fiecare an,e super buna

    • Fara foto

      Luiza Luchian , 23 septembrie 2013

      oare se pot pune si gogonele murate?daca faci salata iarna,sau atunci cand nu gasesti crude?

    • Fara foto

      Ochiana Geta , 23 septembrie 2013

      Am facut aceasta reteta ,multumesc persoanei care a postat-o ,foarte gustoasa...merita sa o incercati..

    • Fara foto

      Laura Pinacent , 14 septembrie 2013

      oare se pot pune si gogonele murate?daca faci salata iarna,sau atunci cand nu gasesti crude?

    • Fara foto

      Torturi Iasi , 06 septembrie 2013

      oare se pot pune si gogonele murate?daca faci salata iarna,sau atunci cand nu gasesti crude?

    • Fara foto

      Barbu Mioara , 05 septembrie 2013

      eu am facut aceasta reteta si mi-a iesit foarte buna, puteti incerca , merita.

    • Fara foto

      Salcia Curgatoare , 05 septembrie 2013

      dar, o intrebare de minte de femeie de la tzara....maioneza aia...peste cateva zile , saptamani....cum o fii? chiar daca este ea din mustar...hmmm....cine stie?

    • Fara foto

      Matei Rodica , 05 septembrie 2013

      e ffff reteta, am probat-o iarna trecuta, pusa la beci cine peste iarna f bine.

    • Fara foto

      Mailat Radu , 05 septembrie 2013

      oare se pot pune si gogonele murate?daca faci salata iarna,sau atunci cand nu gasesti crude?

    • Fara foto

      Mititiuc Elena , 05 septembrie 2013

      pentru siguranta eu sterilizez borcanele atat inainte de-a pune continutul cat si dupa;. e foarte important!

    • Fara foto

      laura , 04 septembrie 2013

      pe vremuri faceam si eu , dar eu stiam ca se pun la scurs legumele separate sa nu se faca o varza acolo, adica nu toate la oparit in acelasi loc. si nu aveam miere in compozitie, dacaaut o gasesc si o voi pune. o c

    • Fara foto

      Nicolae Gramada , 04 septembrie 2013

      oare se pot pune si gogonele murate?daca faci salata iarna,sau atunci cand nu gasesti crude?

    • Fara foto

      Sanda Voicu , 04 septembrie 2013

      Este minunata! Eu o faceam mereu cand eram in tara! si o serveam la fripturi see you cartofi! un deliciu!

    • Fara foto

      Cuta Chamba Huzum , 04 septembrie 2013

      oare se pot pune si gogonele murate?daca faci salata iarna,sau atunci cand nu gasesti crude?

    • Fara foto

      Mirela Bazavan , 04 septembrie 2013

      oare se pot pune si gogonele murate?daca faci salata iarna,sau atunci cand nu gasesti crude?

    • Elena_Botezatu

      Elena_Botezatu (Bucatar sef) , 04 septembrie 2013

      buna

    • Fara foto

      Lucia Popeanga , 04 septembrie 2013

      in loc de gogosari se pot pune ardei grasi?

    • Fara foto

      Cristi Iancu , 04 septembrie 2013

      oare se pot pune si gogonele murate?daca faci salata iarna,sau atunci cand nu gasesti crude?

    • Fara foto

      Anca Dy , 04 septembrie 2013

      mirea e toxica daca fierbe.... nu e buna reteta.

    • Fara foto

      Ionel Bonda , 04 septembrie 2013

      Cit timp se pastreaza acest preparat?

    • Fara foto

      Pusa Prini , 04 septembrie 2013

      Si daca se sterilizeaza ,pentru siguranta nu ar fi bine?

    • Fara foto

      Pusa , 04 septembrie 2013

      si daca sterilizam pentru siguranta nu ar fi bine?

    • Fara foto

      Diana Nicoleta Anton , 04 septembrie 2013

      in imagini apare ca ai pus si o lingurita de mustar la final, in borcan! asa este? si... maioneza de mustar, adica frecam mustarul see you uleiul, atat?

    • Fara foto

      Diana Nicoleta Anton , 04 septembrie 2013

      Ecaterina Hodorogea ... adica se pune mustarul in castron si se adauga cate putin ulei?? ca nu am inteles nici eu

    • Fara foto

      Damian Luciana , 04 septembrie 2013

      si compozitia este tot buna pentru ciorba daca nu se sterilizeaza.

    • Fara foto

      Karla Dana , 04 septembrie 2013

      citeste bine reteta si o sa vezi unde se adauga mierea :P

    • Fara foto

      Wild Rose , 04 septembrie 2013

      si mierea unde se adauga?

    • Fara foto

      Gabby Gabriela , 04 septembrie 2013

      am facut si e fff buna.

    • Fara foto

      lia , 04 septembrie 2013

      si mama face aceasta reteta de 2 ani si e delicioasa...merita sa incercati si voi...

    • amic

      amic (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

      dar cum se foloseste mierea anuntata?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Tare gustoasa trebuie sa fie...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Imi place foarte mult telina,nu m-am gandit sa o includ in reteta,dar la anul sigur o voi face.Multumesc Lumi!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte gustoasa

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Am şi eu reţetă cu salata asta dar îmi iese prea acră, îmi plce dar mi-ar place să nu fie aşa acră. O să incerc anul ăsta reţeta ta. O să-ţi spun cum mi-a ieşit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

110 voturi

Ingrediente

  • 2 kg gogonele verzi spalate si taiate solzisori foarte fini
  • 1 kg gogosari taiati feliute subtiri
  • 1 kg morcov dat pe razatoarea mare
  • 1/2 kg ceapa taiata solzisori
  • 1/2 l otet
  • 2 l apa
  • 3 linguri sare fara iod
  • 10 linguri zahar
  • 1 pahar miere de albine
  • boabe de piper
  • 1 borcan de mustar de 400gr
  • 300 - 400 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Mariana_Draganovic (Bucatar sef)

Am,facuto de,multe ori,extraordinar,de buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de mere