autor:

Fara foto

» » Salate

Salata combinata de vara

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 500 g rosii, 4 legaturi ridichi, 4 capatini de salata verde, 300 g ardei gras, 4 legaturi ceapa verde,, 300 g castraveti verzi, 100 g masline, 100 g telemea,, 200 ml ulei, 50 ml otet sau 250 g lamîie (pentru zeama).

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Rosiile se curata, se spala, se taie felii. Ridichile se spala, se curata de frunze si virfuri si se taie jumatati sau sferturi. Salata verde se curata si se taie in lungime. Ardeii grasi se curata de cotoare, se spala si se taie in lungime si apoi pe jumatate. Ceapa verde se curata, se spala si se taie in bucati de 2 - 3 cm. Castravetii verzi se curata de coaja, si se taie rondele. Maslinele se desareaza in apa rece si se adauga in castronul de pregatire, odata cu uleiul, otetul sau zeama de lamaie si sarea. Uleiul si otetul se amesteca si se bat cu telul pina se formeaza o emulsie omogena, dupa care se adauga in salata. Se serveste in salatiere sau pe farfurii si se rade brinza deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata combinata de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de rucola cu boabe de rodie

Salata de rucola cu boabe de rodie

Va recomand aceasta salata deoarece rucola este foarte saraca in calorii si bogata in calciu, fier,

4 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Salată cu pui şi rucola

Salată cu pui şi rucola

Mai întâi de toate, trebuie să vă uitaţi prin frigider să vedeţi dacă aveţi ceva piept de

5 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g rosii
  • 4 legaturi ridichi
  • 4 capatini de salata verde
  • 300 g ardei gras
  • 4 legaturi ceapa verde,
  • 300 g castraveti verzi
  • 100 g masline
  • 100 g telemea,
  • 200 ml ulei
  • 50 ml otet sau 250 g lamîie (pentru zeama).

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata Orientala (de post)