Creveţii se pun la marinat cu o oră înainte de a-i pune pe grătar: usturoiul se toacă mărunt şi se amestecă cu ghimbirul, sarea, piperul, oţetul şi sosul de soia. Între timp se pregăteşte salata: se toacă ingredientele (avocado în bastonaşe subţiri) şi se pun într-un bol sau pe farfuria de servit. Creveţii se înşiră pe câteva beţe de frigărui pentru a fi mai uşor de întors şi se pun pe grătar. Se lasă câteva minute pe o parte şi câteva pe cealaltă, în funcţie de dimensiunea lor. Se iau de pe grătar, se scot de pe beţele de frigărui şi se adaugă în salată. Pentru dressing se amestecă zeama de lămâie, sarea, piperul şi uleiul şi se toarnă cu lingura peste salată.
Se serveşte cu un vin bine răcit, cum e Zghihara de Huşi care merge foarte bine la peşte şi fructe de mare.
Mai multe retete gustoase gastiti pe blogul LauraFrunza.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii