Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane;
Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra;
Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele;
Amestecati faina cu boia;
Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l bine cu o furculita;
Treceti dovlecelul prin faina, apoi prin ou si prajiti-l pe fiecare parte in tigaia cu ulei de floarea soarelui, incins in prealabil;
Dupa ce s-au prajit, scoateti dovleceii pe o hartie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces;
Tocati marunt castravetii murati, ceapa, tarhonul si patrunjelul;
Amestecati castravetii cu maioneza si adaugati smantana treptat – incorporati-le pana obtineti o compozitie omogena;
Adaugati ceapa, tarhonul si patrunjelul;
Curatati si radeti morcovul, iar apoi pune-l intr-un castron;
Rupeti salata si adaugati-o peste morcov;
Taiati ardeiul gras cuburi, iar ceapa rosie rondele si adaugati-le si pe acestea in castron;
Radeti coaja de lamaie pe deasupra;
Adaugati apoi uleiul de masline si zeama de lamaie peste acestea, asezonati dupa gust cu sare si piper si amestecati bine;
Serviti cu dovleceii si sosul tartar;
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii