autor:

Gustos_Ro

» » Salate

Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2015

Ingrediente
(2 portii), Dovlecel &ndash 1 buc (mic), Ou &ndash 1 buc, Faina &ndash 3 linguri, Boia dulce &ndash 1 lingurita, Morcov &ndash 1 buc, Salata verde &ndash 1 buc, Coaja de la o lamaie rasa, Zeama de lamaie &ndash 2 lingurite, Ulei de masline &ndash 1 lingura, Maioneza &ndash 100 g, Smantana &ndash 50 g, Castraveti murati &ndash 2 buc, Ceapa rosie &ndash 1 buc, Ardei gras rosu &ndash 1 buc, Patrunjel &ndash 1/2 legatura, Tarhon proaspat &ndash 1/2 legatura, Ulei de floarea soarelui pentru prajit &ndash 50 ml, Sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane;

Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra;

Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele;

Amestecati faina cu boia;

Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l bine cu o furculita;

Treceti dovlecelul prin faina, apoi prin ou si prajiti-l pe fiecare parte in tigaia cu ulei de floarea soarelui, incins in prealabil;

Dupa ce s-au prajit, scoateti dovleceii pe o hartie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

Tocati marunt castravetii murati, ceapa, tarhonul si patrunjelul;

Amestecati castravetii cu maioneza si adaugati smantana treptat – incorporati-le pana obtineti o compozitie omogena;

Adaugati ceapa, tarhonul si patrunjelul;

Curatati si radeti morcovul, iar apoi pune-l intr-un castron;

Rupeti salata si adaugati-o peste morcov;

Taiati ardeiul gras cuburi, iar ceapa rosie rondele si adaugati-le si pe acestea in castron;

Radeti coaja de lamaie pe deasupra;

Adaugati apoi uleiul de masline si zeama de lamaie peste acestea, asezonati dupa gust cu sare si piper si amestecati bine;

Serviti cu dovleceii si sosul tartar;

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu dovlecei pane si sos tartar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate
10 Aperitive festive (tabla de sah, tartine vesele, snitzele si salate)

10 Aperitive festive (tabla de sah, tartine vesele, snitzele si salate)

Chiftelele cu susan: se amesteca carnea tocata cu 1 cartof fiert dat pe razatoare, cu condimentele

220 voturi    50 comentarii
6h 30 min
Salate
Salata de napi cu oua de prepelita a la Diana - Mic dejun satios

Salata de napi cu oua de prepelita a la Diana - Mic dejun satios

Fierbem ouale de prepelita si le lasam sa se racoreasca. Intre timp, curatam napii si ii taiem cubulete.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

4 voturi

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Dovlecel &ndash 1 buc (mic)
  • Ou &ndash 1 buc
  • Faina &ndash 3 linguri
  • Boia dulce &ndash 1 lingurita
  • Morcov &ndash 1 buc
  • Salata verde &ndash 1 buc
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • Zeama de lamaie &ndash 2 lingurite
  • Ulei de masline &ndash 1 lingura
  • Maioneza &ndash 100 g
  • Smantana &ndash 50 g
  • Castraveti murati &ndash 2 buc
  • Ceapa rosie &ndash 1 buc
  • Ardei gras rosu &ndash 1 buc
  • Patrunjel &ndash 1/2 legatura
  • Tarhon proaspat &ndash 1/2 legatura
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit &ndash 50 ml
  • Sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate

Salata alba Salata alba

Pieptul de pui se desface si se taie felii si apoi cuburi, sunca se taie cuburi mici, castravetii se taie felii subtiri si se pun intr-un

0 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere de maximum 15% de vitamine fata

2 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post
Salata de rucola cu portocale