Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Dovlecel – 1 buc (mic)
  • Ou – 1 buc
  • Faina – 3 linguri
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Morcov – 1 buc
  • Salata verde – 1 buc
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • Zeama de lamaie – 2 lingurite
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Maioneza – 100 g
  • Smantana – 50 g
  • Castraveti murati – 2 buc
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Ardei gras rosu – 1 buc
  • Patrunjel – 1/2 legatura
  • Tarhon proaspat – 1/2 legatura
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit – 50 ml
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane;

Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra;

Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele;

Amestecati faina cu boia;

Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l bine cu o furculita;

Treceti dovlecelul prin faina, apoi prin ou si prajiti-l pe fiecare parte in tigaia cu ulei de floarea soarelui, incins in prealabil;

Dupa ce s-au prajit, scoateti dovleceii pe o hartie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

Tocati marunt castravetii murati, ceapa, tarhonul si patrunjelul;

Amestecati castravetii cu maioneza si adaugati smantana treptat – incorporati-le pana obtineti o compozitie omogena;

Adaugati ceapa, tarhonul si patrunjelul;

Curatati si radeti morcovul, iar apoi pune-l intr-un castron;

Rupeti salata si adaugati-o peste morcov;

Taiati ardeiul gras cuburi, iar ceapa rosie rondele si adaugati-le si pe acestea in castron;

Radeti coaja de lamaie pe deasupra;

Adaugati apoi uleiul de masline si zeama de lamaie peste acestea, asezonati dupa gust cu sare si piper si amestecati bine;

Serviti cu dovleceii si sosul tartar;

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise