Salata cu orez,mazare,porumb si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 1 cana mazare
  • 1 cana porumb
  • 1 cana ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 150 g smantana
  • 1 lingura otet balsamic
  • verdeata proaspata
  • nucsoara
  • sare, piper
  • 2-3 ulei masline

Mod de preparare

Orezul se caleste in uleiul incins,se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.

Ceapa se taie pestisori fini si se freaca cu putina sare. Adauga otetul balsamic.

Ciupercile se fierb in apa cu putina sare si o lingura de otet,sa nu se innegreasca.

Mazarea si porumbul se fierb in apa cu sare.Cand sunt gata se pun intr-o sita la scurs si racit.

Peste ceapa se pune mazarea fiarta, porumbul si ciupercile, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins impreuna cu usturoiul pisat.

Se adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara .

Orezul se scoate din cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se adauga smantana,amestecand usor.

Se combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul.

Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor