Intr-o oala de dimensiune, sa zicem, mica spre medie, punem apa. Cam trei sferturi din volumul ei. O punem pe foc. Pentru a posa ouale, folosim tehnica asta, despre care am mai vorbit. Singura diferenta consta in perioada de timp in care oul e lasat in apa la gatit. So:
Se sparg ouale in cesti diferite cu mare grija astfel incat galbenusul sa ramana intact. Cand apa ajunge aproape de fierbere se pune sarea si otetul si se lasa focul mediu. Cu un tel, “invartim” apa din oala bine de tot pana arata ca un vartej si atunci adaugam oul incet. Acum galbenusul ar trebui sa se inveleasca singur in propriul albus pana arata ca o bila de mozarella. In caz contrar, ajutati albusul sa se lipeasca de galbenus cu ajutorul unei spatule de lemn. Dupa 1 minut sau 1 minut si jumatate trebuie scos si pus intr-un bol cu apa si gheata pentru a ramane moale pe interior.
Din bolul cu gheata, le scoatem ulterior pe o farfurie, sa nu le facem tocmai bocna. :-)
Taiem rosiile cherry pe jumatate, castravetii felii, casul in patratele (sau cum va e mai drag). Uleiul de masline il puntem intr-un bol, impreuna cu sarea si piperul. Amestecam puternic cu un tel. Punem legumele si casul in bol. Impartim salata in farfurii, iar deasupra ei asezam catre 4 oua posate (sau mai multe, dupa caz).
Asta e tot. Simplu si bun, zic eu. Le-am servit cu paine cu seminte, putin prajita. Nu de alta, dar trebuia sa culeg cu ceva sosul din farfurie. E partea mea preferata.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii