Se fierb cartofii cu coaja, in apa cu sare. Dupa ce se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun intr-un castron mare si se amesteca cu ceapa taiata solzisori si cu porumbul, mazarea si morcovul fiert in prealabil taiat rondele si patrunjelul tocat fin.
Separat intr-un borcan, care se inchide ermetic, uleiul, zeama de lamaie sau otetul, mustarul, sare si piper, dupa gust. Se insurubeaza capacul bine si se bat bine ingredientele pana se obtine un sos emulsionat. Sosul se toarna pete salata, se amesteca usor si se serveste ornata cu frunze de patrunjel verde. Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii