Salata de cartofi noi si fasole verde cu sos de maioneza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Salata de cartofi noi si fasole verde cu sos de maioneza

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 500 g fasole verde
  • 1 conservă de porumb dulce
  • 4 ouă fierte
  • 2 ouă crude
  • 1 lingură de tarhon tăaiat mărunt
  • sare
  • 250 ml ulei de măsline
  • 4 linguri de iaurt tare
  • 1 lămâie
  • 2 cepe mici roşii
  • măsline verzi

Mod de preparare

- Se curăţă şi se spală bine cartofii, apoi se pun la fiert în apă cu sare sau la fiert în abur presăraţi cu sare.

- Fasolea verde şi ceapa se curăţă şi se spală bine, apoi se pun la fiert în apă separată, cu un praf de sare.

- Se fierb cele 4 ouă timp de 5 minute, apoi se mai lasă câteva minute în apa fierbinte ca să se întărească suficient, după care se pun în apă rece.

- Porumbul dulce se dă în câteva clocote, apoi se strecoară şi se lasă la răcit.

Din 2 gălbenuşuri fierte şi 2 crude, împreună cu lămâia, 1 praf de sare şi uleiul de măsline (acesta din urmă adăugat treptat), preparăm maioneza, folosind mixerul sau o lingură de lemn, având grijă să mestecăm mereu în acelaşi sens.

Când s-a întărit suficient, adăugăm peste maioneză tarhonul tăiat mărunt şi 4 linguri de iaurt tare, apoi omogenizăm bine.

Când toate legumele sunt fierte, strecurate şi răcite (observaţie: eu am păstrat apa în care au fiert şi am băut-o, fiind plină de minerale şi vitamine!), trecem la tăierea lor: cartofii în bucăţi de mărime medie, nici prea mari, nici prea mici, fasolea în 2-3 părţi, ceapa tocată mărunt, iar ouăle în sferturi sau felii. Punem totul într-un bol şi turnăm peste ele maioneza (păstrând 2-3 linguri pentru ornat), apoi amestecăm de jos în sus astfel încât sosul să se distribuie uniform. Adăugăm felii de măsline verzi, fără sâmburi.

Punem salata într-un vas curat, o garnisim cu maioneza rămasă şi câteva bucăţi de măsline, apoi o punem la frigider pentru minim 2 ore şi o putem servi, simplă sau cu felii de lămâie sau murături şi felii de pâine prăjită alături.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise