Salata de fasole mung in cosulete cu faina de in si orz

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Salata de fasole mung in cosulete cu faina de in si orz

Ingrediente

  • Pentru salata
  • * 300 g fasole mung
  • * 2 morcovi
  • * 3 gogosari copti
  • * 1 ceapa mica
  • * 1 legatura patrunjel
  • * germeni de ridiche
  • * germeni de ceapa
  • * otet balsamic
  • * ulei de susan
  • * sare de mare
  • Pentru cosulete
  • * 100 g faina de in
  • * 100 g faina de orz
  • * 100 g faina alba (650)
  • * 150 g unt
  • * 2 oua
  • * 2 linguri apa rece
  • * 1 praf de sare

Mod de preparare

Incepem intai cu prepararea cosuletelor :

Preparare cosulete cu faina de in si orz:

Intr-un bol se amesteca faina de in, orz si faina alba , apoi se adauga untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios. Se adauga ouale, apa si se continua framantarea, pana cand aluatul devine elastic, in jur de 5 minute. Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste formele de mini tarte unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina. Se indeparteaza excesul de aluat de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20- 25 minute. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

Preparare salata:

Fasolea mung se spala sub jet de apa rece si se fierbe aproximativ 30 minute. Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se pune intr-un bol mai mare. Gogosarii si morcovul se coc, se curata, apoi se taie marunt . Punem peste fasolea mung gogosarii, morcovii, ceapa tocata marunt, patrunjelul spalat si taiat, germenii de ceapa si ridiche.

Se adauga otetul balsamic, uleiul de susan, sarea de mare (dupa gustul fiecaruia ) si se amesteca foarte bine. Fiecare cosulet se umple cu salata de fasole mung si se decoreaza cu germenii de ceapa si ridiche.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise