autor:

SIMONA PATRAS

» » Salate

Salata de fasole mung in cosulete cu faina de in si orz

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru salata, * 300 g fasole mung, * 2 morcovi, * 3 gogosari copti, * 1 ceapa mica, * 1 legatura patrunjel, * germeni de ridiche, * germeni de ceapa, * otet balsamic, * ulei de susan, * sare de mare, , Pentru cosulete, * 100 g faina de in, * 100 g faina de orz, * 100 g faina alba (650), * 150 g unt, * 2 oua, * 2 linguri apa rece, * 1 praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Incepem intai cu prepararea cosuletelor :



Preparare cosulete cu faina de in si orz:



Intr-un bol se amesteca faina de in, orz si faina alba , apoi se adauga untul si se framanta pana se formeaza un aluat faramicios. Se adauga ouale, apa si se continua framantarea, pana cand aluatul devine elastic, in jur de 5 minute. Se impacheteaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.



Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie potrivita pe care o asezam peste formele de mini tarte unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina. Se indeparteaza excesul de aluat de pe marginile formei si se inteapa aluatul cu furculita, pentru a nu se umfla in cuptor. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20- 25 minute. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.



Preparare salata:

Fasolea mung se spala sub jet de apa rece si se fierbe aproximativ 30 minute. Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se pune intr-un bol mai mare. Gogosarii si morcovul se coc, se curata, apoi se taie marunt . Punem peste fasolea mung gogosarii, morcovii, ceapa tocata marunt, patrunjelul spalat si taiat, germenii de ceapa si ridiche.



Se adauga otetul balsamic, uleiul de susan, sarea de mare (dupa gustul fiecaruia ) si se amesteca foarte bine. Fiecare cosulet se umple cu salata de fasole mung si se decoreaza cu germenii de ceapa si ridiche.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole mung in cosulete cu faina de in si orz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de vinete cu usturoi copt

Salata de vinete cu usturoi copt

Am vazut mai demult la Adi Hadean, acest tip de salata si m-a tentat, asa ca am incercat-o si eu

15 voturi    9 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata cu sunca York

Salata cu sunca York

Se spala bine toate zarzavaturile. Taiem fasii subtiri salata verde, ardeii ii taiem fideluta, rosiile

13 voturi    5 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014

    Apetisant,gustos si sAnatos...

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru salata
  • * 300 g fasole mung
  • * 2 morcovi
  • * 3 gogosari copti
  • * 1 ceapa mica
  • * 1 legatura patrunjel
  • * germeni de ridiche
  • * germeni de ceapa
  • * otet balsamic
  • * ulei de susan
  • * sare de mare
  • Pentru cosulete
  • * 100 g faina de in
  • * 100 g faina de orz
  • * 100 g faina alba (650)
  • * 150 g unt
  • * 2 oua
  • * 2 linguri apa rece
  • * 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Apetisant,gustos si sAnatos...

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de verdeturi, cartofi noi si prosciutto