autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Salate

Salata de fenicul cu portocale

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2011

Ingrediente
1 fenicul, , 3 portocale, , ½ lingurita zahar brun, , ½ lingurita de radacina de ghimbir tocata fin, , 1 lingura suc de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata bine radacina de fenicul. Se taie felii nu prea groase si se pune la fiert in apa cu un pic de sare, zaharul brun si sucul de lamaie. Cand este pe jumatate fiert se ia de pe foc, se scurge de apa si se pune la racit. Se adauga 2 portocale curatate, taiate cuburi potrivite, ghimbirul si sucul de la o portocala. Se omogenizeaza, se lasa 10 minute la rece dupa care se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fenicul cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

Vol- au- vent pentru elvetieni si belgieni, « bouchée à la reine » pentru francezi, este un aluat

5 voturi    2 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Salata cu ton si porumb

Salata cu ton si porumb

Se spala salata si de taie. Se feliaza si castravetele si rosia. Se amesteca toate, dupa care sa

14 voturi    8 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

    Trebuie sa fie foarte aromata; merita incercata; la noi este sezonul pentru fenicol!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Nu am mancat niciodata...dar sant sigura ca este un deliciu yumi,yumi.*****

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

    mmmm yamy , yamy....felicitari si *****

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 fenicul
  • 3 portocale
  • ½ lingurita zahar brun
  • ½ lingurita de radacina de ghimbir tocata fin
  • 1 lingura suc de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie foarte aromata; merita incercata; la noi este sezonul pentru fenicol!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata aromata de toamna Salata aromata de toamna

Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Puisori in cuib (pentru 2 persoane)